The Wolfman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For filmen fra 1941, se The Wolf Man
The Wolfman
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA
Lengde1 t. 43 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegissørJoe Johnston
ProdusentScott Stuber
Benicio del Toro
Rick Yorn
Sean Daniel
ManusforfatterAndrew Kevin Walker
David Self
Curt Siodmak
MusikkDanny Elfman
SjeffotografShelly Johnson
KlippDennis Virkler
Walter Murch
Mark Goldblatt
Foran kamera
MedvirkendeBenicio del Toro
Anthony Hopkins
Emily Blunt
Hugo Weaving
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Wolfman er en amerikansk skrekkfilm fra 2010. Filmene er en nyinnspilling av filmen med samme navn fra 1941.

Filmen er regissert av Joe Johnston, og har Benicio del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt og Hugo Weaving i hovedrollene.

Filmen finnes i en kinoversjon på 103 minutter, og en director's cut på 120 minutter.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1891 blir Ben Talbot angrepet av en stor ulvelignende skapning. Skuespiller Lawrence Talbot (spilt av Benicio del Toro) kommer hjem etter å ha mottatt et brev fra Ben`s forlovede, Gwen Conliffe, hvor hun informerer ham om Ben`s forsvinning. Lawrence gjenforenes med faren sin, Sir John, som forteller at Ben`s lemlestede kropp allerede har blitt funnet. Ved en lokal pub overhører Lawrence lokalbefolkningen som diskuterer hvordan de tror Ben døde. Noen mener at et vilt dyr stod bak dødsfallet. Noen klandrer en stor gruppe sigøynere som har slått opp leir rett utenfor byen. Men noen hevder at det skjedde et lignende drap 25 år tidligere, hvor en varulv ble mistenkt for drapet.

Lawrence har flashbacks som handler om når han besøkte familiens hjem der moren hans, Solana, døde da Lawrence var en liten gutt. Lawrence så faren hans stå over hennes døde kropp. Etter dette ble Lawrence sendt til Lambeth Hospital i London, etter å ha slitt med vrangforestillinger knyttet til morens dødsfall. Innbyggerne fra byen angriper leiren til sigøynerne under fullmåne. De tar en dansende bjørn som de mener var Ben`s morder. Men en varulv angriper leiren, og den biter Lawrence før ulven blir jagd vekk. En sigøyner-kvinne ved navn Maleva tar seg av skadene hans. Men en annen sigøyner insisterer på at den nå forbannede Lawrence må drepes før han rekker å drepe noen andre. Lawrence`s skader helbredes unaturlig raskt, og han utvikler økt vitalitet og sanser. Hans fars sikh-tjener Singh viser Lawrence et sett med sølvkuler, og antyder at noe forferdelig har blitt sluppet løst i området.

Etterforsker Abberline kommer for å undersøke de nylige drapene. Han mistenker at Lawrence er ansvarlig. I frykt for at Gwen skal bli skadd, sender Lawrence henne vekk. Faren hans Sir John låser seg inne i et rom alene. Lawrence gjennomgår en smertefull forvandling til en ulvemann før han løper av gårde inn i skogen, hvor han dreper ett par jegere. Neste morgen blir Lawrence arrestert av Abberline og politiet. Han blir tatt med tilbake til Lambeth-sykehuset i London, og blir utsatt for avanserte behandlinger overvåket av Dr. Hoenneger. Faren Sir John besøker Lawrence og forklarer at han for 25 år siden, i India, ble bitt av en gutt som var en varulv. Lawrence innser at faren hans, som varulv, drepte moren og broren hans. Sir John forteller at det skal være fullmåne den natten. Han legger igjen en barberhøvel, i tilfelle Lawrence ønsker å begå selvmord.

Den kvelden holder Dr. Hoenneger et foredrag med Lawrence. Han forvandles til en ulvemann og kommer seg løs gjennom hele London. Abberline tar opp jakten på ham. Dagen etter besøker Lawrence Gwen`s antikvitetsforretning for å få hjelp. De er forelsket, og deler et lidenskapelig kyss. Abberline kommer til butikken, men Lawrence har allerede reist videre til hjemstedet sitt. Abberline kommer dit før ham, og venter utenfor Talbot Hall. Han og politifolkene er bevæpnet med sølvkuler. Lawrence ankommer Talbot Hall, og finner de døde kroppene til Singh og konstabel Carter. Han tar en pistol med Singh`s sølvkuler og forsøker å skyte faren sin. Men han oppdager at Sir John hadde fjernet pulveret fra patronene for mange år siden.

Begge to forvandles til varulver om natten, og de setter fyr på Talbot Hall når de slåss. Men Lawrence kommer endelig seirende ut av kampen. Gwen og Abberline ankommer eiendommen. Abberline forsøker å skyte ulvemannen, men Gwen stopper ham - noe som resulterer i at Abberline blir bitt. Ulvemannen følger etter Gwen og stopper henne foran en stor kløft. Men Lawrence`s underbevissthet gjenkjenner henne. Politiet og jegere nærmer seg, og de distraherer ulvemannen lenge nok til at Gwen kan skyte ham. Lawrence vender tilbake til sin menneskelig form, og takker Gwen for at hun frigjorde ham - før han dør i hennes armer. Filmen avsluttes med at Talbot Hall brenner ned til grunnen, og det høres et ulvehyl i det fjerne.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]