Nina Dobrev

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nina Dobrev
FødtNikolina Kamenova
9. jan. 1989[1]Rediger på Wikidata (35 år)
Sofia (Folkerepublikken Bulgaria)[2]
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, modell, stemmeskuespiller, ansvarlig produsent, turner, danser, ballettdanser, gründer Rediger på Wikidata
Utdannet vedWexford Collegiate School for the Arts
Toronto Metropolitan University
Partner(e)Ian Somerhalder (20102013)[3]
Austin Stowell (20152016)[4]
Glen Powell (20162017)[5]
Shaun White (2019–)[6]
NasjonalitetBulgaria (1989–)
Canada (1991–)

Nina Dobrev (døpt Nikolina Konstantinova Dobreva, født 9. januar 1989 i Sofia, Bulgaria) er en bulgarsk-canadisk skuespiller, musiker og modell som for øyeblikket[når?] bor i Atlanta i Georgia. Hun har spilt rollen som den enslige tenåringsmoren Mia Jones på Degrassi: The Next Generation siden programmets sjette sesong.[når?] Hun har blant annet spilt rollen som Elena Gilbert/Kathrine Pierce/Amara i TV-serien The Vampire Diaries og Tatia i TV-serien The Originals.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Dobrev ble født i Sofia i Bulgaria og flyttet til Canada som toåring. Hun har en storebror som heter Alexander Dobrev. Hun bodde i Toronto før hun flyttet til Atlanta i Georgia for å jobbe med The Vampire Diaries. Ninas mor er artist, og faren hennes er dataspesialist. Hun har en eldre bror som studerer for å bli ingeniør. Hun gikk på J.B. Tyrell Sr. Public School og Wexford Collegiate for the Arts i Scarborough i Ontario. Fra ung alder av har hun vist stor entusiasme og talent for dans, gymnastikk, teater, musikk visuell kunst og drama. Dobrev gikk på Dean Armstrong dramaskole, der hun ble oppdaget av forskjellige talentagenter i Toronto.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Modelljobber førte til reklame, som førte til opptaksprøver for film. Kort tid etter ble hun booket til roller i filmer som Fugitive pieces, Away from Her og Never Cry Werewolf og TV-serien Degrassi: The Next Generation. Hun var også å se i MTV-filmen The American Mall på CTV.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ people.com[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.eonline.com[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ people.com[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ www.glamour.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]