Nina Dobrev

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nina Dobrev

Nina Dobrev (døpt Nikolina Konstantinova Dobreva, født 9. januar 1989 i Sofia, Bulgaria) er en bulgarsk-canadisk skuespiller, musiker og modell som for øyeblikket bor i Atlanta i Georgia. Hun har spilt rollen som den enslige tenåringsmoren Mia Jones på Degrassi: The Next Generation siden programmets sjette sesong. For øyeblikket[når?] spiller hun blant annet rollen som Elena Gilbert/Kathrine Pierce/Tatia og Amara i tv-serien The Vampire Diaries.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Dobrev ble født i Sofia i Bulgaria og flyttet til Canada som toåring. Hun har en storebror som heter Alexander Dobrev. Hun bodde i Toronto før hun flyttet til Atlanta i Georgia for å jobbe med The Vampire Diaries. Ninas mor er en artist, og faren hennes er dataspesialist. Hun har en eldre bror som studerer for å bli ingeniør. Hun gikk på J.B. Tyrell Sr. Public School og Wexford Collegiate for the Arts i Scarborough i Ontario. Fra ung alder av har hun vist stor entusiasme og talent for kunstene dans, gymnastikk, teater, musikk visuell kunst og drama. Dobrev gikk på Dean Armstrong dramaskole, der hun ble oppdaget av mange forskjellige talentagenter i Toronto.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Modelljobber førte til reklame, som førte til film-auditioner. Kort tid etter ble hun booket til roller i filmer som Fugitive pieces, Away from Her og Never Cry Werewolf og TV serien Degrassi: The Next Generation. Hun var også å se i MTV-filmen The American Mall på CTV. For øyeblikket spiller hun i CW-dramaet The Vampire Diaries, hvor hun har rollen som Elena, en jente som er havnet mellom to vampyrbrødre.

Filmografi[rediger | rediger kilde]