Aston Barrett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Aston Barrett
Aston Barrett.JPG
Født22. november 1946[1] (73 år)
Kingston
Beskjeftigelse Bassist, gitarist
Nasjonalitet Jamaica

Aston Francis Barrett (født 22. november 1946 i Kingston, Jamaica) er en jamaicansk bassist og rastafarianer. Han er best kjent med sitt kallenavn «Family Man» eller kortformen «Fams».

Aston Barrett jobbet som sykkelmekaniker i Kingston da han lagde en bass av ting han hadde liggende. Han satte en vaskebøtte på hodet og brukte noen snører. Lillebroren hans, Carlton Barrett, begynte da å spille trommer på gryter og lokk, og sammen med naboen deres Robert Hemmings, som hadde en saksofon, startet de å spille Skatalites låter. En gang ga Robert Hemmings Aston en gitar. Aston fjernet de to lyseste strengene slik at han kunne spille bass.

Senere begynte både Aston og Carlton Barrett å spille i Lee «Scratch» Perrys band, The Upsetters. På starten av 1970-tallet gikk både Aston «Familyman» og hans trommeslagerbror ut av The Upsetters og ble medlemmer av The Wailers i stedet. Aston Barrett er kjent for å være lederen av The Wailers, reggaelegenden Bob Marleys band. Og man kan takke han for de utrolige basslinjene man finner på samtlige av Bob Marleys låter.

Etter Bob Marleys bortgang i 1981 fortsatte Aston «Familyman» Barrett å lede The Wailers, som fortsatt opptrer over hele verden. Aston Barrett regnes som den store bassisten innenfor jamaicansk musikk og reggae. Det sies også at det var «Familyman» som lærte Robbie Shakespeare å spille bass. Aston «Familyman» Barrett har spilt bass for mange forskjellige reggaeartister, noen av dem er: Bob Marley, Peter Tosh, Bunny Wailer, Burning Spear, Alpha Blondy, Augustus Pablo og Jacob Miller.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 3. mai 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]