The Tortured

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Tortured
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 28. august 2010
Prod.landUSA USA
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørRobert Lieberman
ProdusentMark Burg
Oren Koules
ManusforfatterMarek Posival
MusikkJeff Rona
Foran kamera
MedvirkendeErika Christensen
Jesse Metcalfe
Fulvio Cecere
Bill Moseley
Prod.selskapTwisted Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Tortured er en amerikansk thriller og skrekkfilm fra 2010. Filmen ble regissert av Robert Lieberman, og manus ble skrevet av Marek Posival.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Ett ektepar, Elise og Craig, får livene sine ødelagt av en seriemorder, ved navn Kozlowski (Bill Moseley) som kidnapper, torturerer og dreper deres eneste sønn, Benjamin. Craig sliter med enorm skyldfølelse fordi han var vitne til kidnappingen, men ikke klarte å stoppe det. Elise klandrer Craig fordi han ikke beskyttet sønnen. Under rettssaken, gjør Kozlowski en avtale med aktor. I bytte mot å fortelle om andre drap, så blir han dømt til 25 års fengsel. Med god oppførsel, kan han også slippe ut etter mindre enn dette. Elise og Craig er sjokkert vitne til rettens kjennelse. Elise ber Craig om å skaffe en pistol, slik at hun kan drepe Kozlowski selv. Men Craig nekter. Elise flytter fra ham, og Craig overveier selvmord. Senere blir de enige om at å drepe Kozlowski ikke vil være nok.

Craig stjeler utstyr fra sykehuset hvor han arbeider. De følger etter Kowalski når han skal sendes til fengsel. Når politifolkene tar en kaffe-pause distraherer Craig dem, og Elise putter noe i kaffen deres. Kort tid senere svinger politiet ut i veikanten for å stoppe, og Craig tar kontroll over politibilen med fangen inni. Men når Craig krasjer med politibilen, så ruller den over en bro. Elise følger etter i en annen bil, lettet over å se at Craig er OK. Fangen blir skadd i sammenstøtet, men lever fremdeles. Elise får snart en telefon fra en politi-etterforsker (Fulvio Cecere) som informerer om at de tror Kowalski har tatt politibilen og stukket av. De tar med fangen til kjelleren i en forlatt hytte, hvor de binder ham fast. Akkurat som han hadde gjort mot deres sønn. De skjeller ham ut, og sier at han ikke er verdt noe som helst på grunn av hans avskyelige handlinger.

Ekteparet begynner å torturere ham på forskjellige smertefulle måter. Craig henger nøkkelen til låsen rett over fangen for å håne ham. Deres tortur strekker seg over flere dager. I mellomtiden leter politiet etter Kozlowski som de antar har stukket av, og de innsnevrer jakten til området i nærheten av den forlatte hytta. I kjelleren, ber fangen om en sjanse til å snakke. Han forklarer at han ikke husker noe som helst fra før bilulykken hvor ekteparet tok ham til fange. Han påstår at han ikke tror han kan være noen brutal drapsmann slik de påstår. Ekteparet forlater kjelleren for å diskutere. Craig mener tortur er unødvendig på noen som ikke engang kan huske sine egne forbrytelser. Men Elise mener at fangen påstår ting for å unngå mer tortur. De går til kjelleren for å knuse foten hans i en skrustikke, i ett forsøk på å få ham til å fortelle sannheten.

Elise forlanger at han sier navnet på sønnen deres. Under tvang, sier han til slutt "Benjamin", noe som overbeviser dem om at han er morderen. De lar fangen være alene om natten, og lover at neste dag vil være det verste han noensinne har opplevd. Gjennom ekstrem smerte, klarer fangen å få tak i nøkkelen, og komme seg løs. Han kommer seg ut, og stikker av. Samtidig klarer politiet endelig å pågripe Kowalski i en skog i nærheten av den lille hytta. Han er stort sett uskadd, og viser ingen tegn til tortur som de siste dagene ble påført av ekteparet. Flere flashback viser at det faktisk satt to fanger i politibilen. Både Kozlowski, og en annen mann som skulle i fengsel for skatteunndragelse. I bilulykken forvekslet Craig de to fangene, og tok feil mann som gissel.

Den virkelige Kozlowski kom seg relativt uskadd ut av politibilen, rett etter at ekteparet reiste sin vei med den andre mannen. Elise og Craig finner igjen den andre mannen som de mener er seriemorderen Kozlowski, men som egentlig er den andre fangen. Men de kommer for sent, rett etter at mannen begår selvmord i en låve. Fangen etterlater seg et selvmordsbrev hvor han skriver at basert på hva ekteparet hadde fortalt ham, så må han være et monster som fortjente alt de hadde gjort mot ham. Han beklager sine forbrytelser, og ber om tilgivelse for alt han har gjort. Men han orket ikke mer tortur, så han valgte å begå selvmord. Ekteparet er fornøyd med utfallet, og de reiser sin vei. På vei hjem passerer de tilfeldigvis en politibil, som – uten at de er klar over det - er på vei til fengsel med den virkelige Kozlowski.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]