Hopp til innhold

The Strokes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Strokes
OpphavNew York
Periode1999
SjangerIndie rock
Alternativ rock
Aktive år1999
PlateselskapRCA
Nettstedhttp://thestrokes.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Julian Casablancas
Nick Valensi
Albert Hammond jr.
Nikolai Fraiture
Fabrizio Moretti
Notable verk
Selfless
Andre forhold

The Strokes 2002

The Strokes er et amerikansk indie-rock-band som oppstod i 1999 i New York. Deres første album, Is This It som kom i 2001, hadde stor suksess. Det ble starten på en bølge av New York-baserte band med større suksess, som også Black Rebel Motorcycle Club fra San Francisco hengte seg på.


Tidlige år[rediger | rediger kilde]

The Strokes ble opprettet i ung alder, og alle er på en eller annen måte bundet til vokalist Julian Casablancas. Casablancas, gitarist Nick Valensi, og trommis Fabrizio Moretti begynte å spille sammen i ung alder, mens de alle gikk på samme skole. Bassist Nikolai Fraiture hadde vært venn med Julian Casablancas siden barndommen han og. Albert Hammond Jr., ble kjent med Casablancas da de begge var elever ved Le Rosey, en internatskole i Sveits.

Senere ble Albert Hammond Jr med Casablancas til New York, der de delte en leilighet mens de studerte i New York University's Tisch School of the Arts. Der de offisielt begynte å kalle seg for The Strokes. Populariteten steg kraftig på «the Lower East Side» av New York, og de begynte å opptre på Mercury Lounge, et populært utested i Manhattan.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]