The Stone Roses

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Stone Roses
UtmerkelserMOJO Awards
OpphavManchester
SjangerAlternativ rock, Madchester, Indie
Aktive år1983–1996, 2011–2017
PlateselskapSilvertone Records, Geffen Records, Black Records
IMDbIMDb
Siste medlemmer
Ian Brown
John Squire
Mani
Reni
Tidligere medlemmer
Andy Couzens
Pete Garner
Robbie Maddix
Nigel Ippinson
Aziz Ibrahim

The Stone Roses var et engelsk rockeband, dannet i 1983.

Historie[rediger | rediger kilde]

The Stone Roses var mest kjent som frontfigurene for Madchesterbølgen på det sene 1980-tallet og tidlige 1990-tallet (skjønt bandets medlemmer mislikte betegnelsen Madchester). Deres første, selvtitulerte, album, utgitt i 1989, er ansett av kritikere for å være blant de beste britiske album noensinne. Skuffelsen var derfor stor blant kritikere og fans når oppfølgningsalbumet Second Coming ikke levde opp til forventningene da det kom i 1994.

I 1995 forlot Alan «Reni» Wren bandet, året etter fulgte John Squire, og bandet ble oppløst et halvt år senere. Den endelige slutten kom etter en mislykket opptreden på Reading-festivalen 1996; det var da bare to originalmedlemmer igjen, og bandet låt ordinært, og Browns vokal var oppsiktsvekkende dårlig etter en lang natt med alkohol og sigaretter. Konsertanmelderne var svært negative. Mani gikk til Primal Scream, og som eneste gjenværende originalmedlem i en besetning som ble hatet av kritikere og fans hadde ikke Brown noe annet valg enn å nedlegge bandet. Squires avgjørelse om å forlate bandet forargret barndomsvennen Ian Brown så mye at de to ikke snakket sammen på flere år. Siden 2004 har et comeback vært spekulert om i den britiske pressen. Brown har spilt bandets sanger under konserter, mens Squire har holdt konserter sammen med Reni og Gary «Mani» Mounfield.

Gjenforening[rediger | rediger kilde]

Den 18. oktober 2011 var bandets fire medlemmer igjen samlet på en pressekonferanse i London hvor en verdensturné ble annonsert. Turneen åpnet med tre konserter i hjembyen Manchester den 29. juni, 30. juni og 1. juli 2012.[1] Bandet var i løpet av turneen også i Norge, hvor de spilte på Øyafestivalen 2012 i Middelalderparken i Oslo.[2]

Konserter i Norge[rediger | rediger kilde]

The Stone Roses spilte tre ganger i Norge:

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]