The Sea Devils

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Sea Devils
Den tredje Doktoren (Jon Pertwee)
Forfatter Malcolm Hulke
Regissør Michael E. Briant
Manusredaktør Terrance Dicks
Produsent Barry Letts
Produksjonskode LLL
Sesong 9 (1972)
Lengde 6 episoder à 25 minutter
Sendedato 26. februar–1. april 1972
Skuespillere
Kronologi
← Forrige Neste →
The Curse of Peladon The Mutants

The Sea Devils er en historie på sju episoder i den britiske TV-serien Doctor Who. Den ble vist for første gang på BBC One fra 26. februar til 1. april 1972. bes

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Doktoren og Jo Grant besøker Master som er fengslet på en øy hvor de møter sea devils.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Under planleggingen av Doctor Whos niende sesong, bestemte Barry Letts og Terrance Dicks seg for at de ville ha en historie som foregikk i eller rundt sjøen. Malcolm Hulke ble kalt inn for å skrive en oppfølger til sin historie Doctor Who and the Silurians fra sesong sju. Denne gangen skulle Doktoren møte på sjøutgavene av silurerne og The Sea Silurians ble bestilt 29. mars 1971.

For den åttende sesongen hadde Letts fått til et samarbeid med Royal Air Force og han henvendte seg denne gang til marinen. De gikk med på å låne ut mannskap og utstyr mot at marinen ble skildret i et positivt lys. The Sea Devils var satt opp som den tredje historien i sesong ni, noe som normalt ville ha betydd at innspilling på location skulle ha foregått rundt årsskiftet 1971–72. Letts bestemte seg for å bytte om på innspillingsrekkefølgen av historie to og tre slik at de kunne dra ut på marinens innspillingssteder tidligere på høsten før været ble for kaldt. Dette var første gang at to historier ble spilt inn i en annen rekkefølge enn de ble vist.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]