The Perks of Being a Wallflower

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Perks of Being a Wallflower
Generell informasjon
SjangerDrama
Romantikk
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde103 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørStephen Chbosky
ProdusentLianne Halfon
John Malkovich
Russell Smith
ManusforfatterStephen Chbosky
basert på roman av Chbosky
MusikkMichael Brook
SjeffotografAndrew Dunn
KlippYana Gorskaya
Mary Jo Markey
Foran kamera
MedvirkendeLogan Lerman
Emma Watson
Ezra Miller
Nina Dobrev
Mae Whitman
Paul Rudd
Prod.selskapSummit Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Perks of Being a Wallflower er en amerikansk romantisk dramafilm fra 2012.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er skrevet og regissert av Stephen Chbosky, produsert av John Malkovich, og har Logan Lerman, Emma Watson og Ezra Miller i hovedrollene.

Boken som denne filmen er basert på er for øvrig også skrevet av Chbosky. Filmen hadde norsk premiere 9. november 2012 og fikk gode kritikker i amerikanske medier, med en foreløpig oppslutning på 85% på filmanmeldersiden Rotten Tomatoes. Dessuten har filmen så langt et snitt på 8,3 poeng etter over 30.000 stemmer på den brukerbaserte nettsiden Internet Movie Database.

Handling[rediger | rediger kilde]

Charlie (Logan Lerman) er en femten år gammel outsider som sliter med både selvmordet til sin beste venn og sin egen mentale sykdom. Han har generelt hatt en vanskelig oppvekst og ser ingen tegn til at det skal bli noe særlig bedre på high school. Men når han begynner på skolen blir han tatt under vingene til to sisteårselever, de eksentriske og sympatiske stesøsknene Sam (Emma Watson) og Patrick (Ezra Miller). Patrick er homofil og blir mobbet på skolen, og Sam har også sine egne problemer fra fortiden som hun fremdeles strever med. De kjenner seg igjen i Charlie, innlemmer ham i sin lille sammensveisede vennegruppe som har hengt sammen siden barnehagen, og får ham til å innse at det faktisk foregår en verden utenom ham selv. Charlie opplever også sin første kjærlighet når han umiddelbart faller pladask for Sam.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Både Logan Lerman og Emma Watson har tidligere spilt store roller i filmer regissert av Chris Columbus — Lerman i Percy Jackson & Lyntyven (2010), Watson i Harry Potter og De vises stein (2001) og Harry Potter og Mysteriekammeret (2002).
  • Forfatter og regissør Stephen Chbosky visste at han ville bruke Emma Watson i rollen som Sam når han så henne sitte på trappetrinnene og gråte i scenen etter juleballet i Harry Potter og Ildbegeret (2005).
  • I boken blir navnet til Charlies søster (spilt av Nina Dobrev i filmen) aldri nevnt. I filmen blir det avslørt at hun heter Candace.
  • Filmen er satt i 1991-92, selv om det aldri blir direkte avslørt i filmen. Musikk, teknologi og klær fra den tiden blir brukt i filmen.
  • I et intervju nevnte Stephen Chbosky at han opprinnelig så for seg Logan Lerman i rollen som Patrick, men at Lerman selv ønsket å spille Charlie. Det tok tid å finne den perfekte skuespilleren for Patrick, men når Chbosky så Ezra Miller prøvespille for rollen, ble han umiddelbart bergtatt og bestemte seg der og da.
  • Sangen Heroes av David Bowie, som hovedpersonene kaller "Tunnelsangen" og som er en viktig del av handlingen, ble i filmen Godzilla ironisk nok fremført av en gruppe kalt The Wallflowers.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]