Hopp til innhold

The Omega Factor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Omega Factor
Generell informasjon
SjangerGrøsser / Science fiction / Thriller
Prod.landBritisk
Sesonger1
Episoder10
Lengde50 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeJames Hazeldine
Louise Jameson
John Carlisle
Bak kamera
ProdusentGeorge Gallaccio
RegiNorman Stewart
Prod.selskapBBC Scotland
Sending
Periode13. juni13. august 1979
TV-kanalBBC1
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3, PAL (576i)
LydformatMono
Eksterne lenker
IMDb

The Omega Factor er en britisk science fiction- og dramaserie som gikk på BBC i 1979. Serien handlet om en hemmelig statlig organisasjon som etterforsket overnaturlige fenomener. Den ble skapt av Jack Gerson, og produsert av George Gallaccio.

Handling[rediger | rediger kilde]

En journalist Tom Crane (spilt av James Hazeldine) besitter psykiske krefter, noe som gjør at forskere blir interessert i ham. Forskerne tilhører Avdeling 7, en topp-hemmelig regjeringsorganisasjon som forsøker å undersøke paranormale fenomener og potensialet til det menneskelige sinn. Fenomener de ser nærmere på inkluderer blant annet hypnose, hjernevask, ekstrasensorisk persepsjon, telekinese, poltergeist-fenomener, opplevelser utenfor kroppen, og åndelig besittelse.

Tom Crane slutter seg til Avdeling 7, fordi han ønsker å få hevn over Edward Drexel (spilt av Cyril Luckham) en en korrupt påstått klarsynt, som var ansvarlig for dødsfallet til Cranes kone i en bilulykke. Crane begynner å mistenke en dødelig konspirasjon, fra en mystisk organisasjon kalt Omega som ønsker å ta kontroll over verden ved å bruke tankekontroll. Medlemmene av Avdeling 7 inkluderer fysiker Dr. Anne Reynolds (spilt av Louise Jameson) en tidligere venninne av Cranes kone. Samt den hemmelighetsfulle lederen for avdelingen, psykiater Dr Roy Martindale (spilt av John Carlisle)

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
James Hazeldine Tom Crane
Louise Jameson Dr. Anne Reynolds
John Carlisle Roy Martindale
Brown Derby Andrew Scott-Erskine
Natasha Gerson Morag

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata