Hopp til innhold

The Night Of

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Night Of
Generell informasjon
SjangerKrimserie
Prod.landUSA
Sesonger1
Episoder8
Basert påCriminal Justice
Foran kamera
Medvirkende
16 oppføringer
John Turturro
Riz Ahmed
Bill Camp
Peyman Moaadi
Poorna Jagannathan
Sofia Black D'Elia
Afton Williamson
Ben Shenkman
Jeannie Berlin
Paul Sparks
Ned Eisenberg
Nabil Elouahabi
Michael K. Williams
Glenne Headly
Amara Karan
Sticky Fingaz
Bak kamera
Skaper(e)Steven Zaillian
ManusSteven Zaillian
RegiSteven Zaillian
MusikkJeff Russo
Prod.selskapHBO
Sending
Periode24. jun. 201628. aug. 2016
TV-kanalHBO
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

The Night Of er en amerikansk kriminaldramaserie i åtte avsnitt som gikk på HBO i 2016.

Serien utspiller seg i New York hvor Nasir Khan (Riz Ahmed), en ung pakistan-amerikaner, blir uskyldig mistenkt for å ha drept en ung kvinne han tidligere hadde hatt sex med.[1] Serien bygger på den britiske serien Criminal Justice som ble vist i 2008–2009. The Night Of er skrevet av Richard Price og Steven Zaillian og regissert av Zaillian og James Marsh.

Handlingsreferat

[rediger | rediger kilde]

I oktober 2014 er Nasir «Naz» Khan en naiv pakistansk-amerikansk college-student bosatt i Queens, New York. Etter å ha stjålet farens drosje en natt, med intensjoner om å delta på en populær fest, plukker Naz opp en ung kvinne, Andrea, og ender opp med å kansellere planene om å delta på festen - slik at han heller kan tilbringe kvelden sammen med henne. Etter en natt med sex og narkotika med Andrea, våkner Naz men oppdager henne knivstukket til døde på soverommet hennes. Men Naz har ingen erindringer om hva som egentlig hadde skjedd.

Naz forsøker straks å komme seg vekk fra området, men han blir arrestert på grunn av et mindre trafikk-lovbrudd kort tid senere. Ved politi-stasjonen nekter han å svare på anrop til mobiltelefonen hans fra foreldrene sine, som har blitt mer og mer bekymret for ham og nå forsøker å få kontakt med ham. Politiet oppdager også en kniv som ligner veldig på det mistenkte drapsvåpenet, i Naz sin lomme - og vitner identifiserer ham rundt åstedet. Naz blir snart forhørt av etterforsker Dennis Box, og ber om å få en advokat. Forsvarsadvokat John Stone får høre om saken, og skal representere Naz.

Etterforsker Box vender tilbake til åstedet, i håp om å finne flere beviser. Han lar Don Taylor, Andreas stefar, komme inn og identifisere liket - noe Taylor motvillig går med på. Naz får besøk av foreldrene, og samtalen deres blir overvåket av politiet. Naz nekter fremdeles å tilstå, men han blir sikter for drap. Naz ender til slutt opp ved Rikers Island, for å avvente påtale. Stone snakker med foreldrene til Naz angående advokat-salær, og tilbyr et fast honorar på 50 000 dollar - men de har ikke råd til dette. En annen advokat, Alison Crowe, som er interessert i medie-oppmerksomheten rundt saken, og tilbyr sine tjenester Pro bono publico.

Faren til Naz, som deler drosjen sin sammen med to andre, er ikke i stand til å jobbe fordi drosjen fremdeles er bevis i forbrytelsen. Freddy, en annen innsatt med spesielle privilegier, tilbyr å beskytte Naz - men han avslår. Midt på natten bruker Naz badet, men når han kommer tilbake oppdager han at sengen hans har blitt satt i brann. Alison Crowe møter Naz igjen, og forsøker å overbevise ham om å godta tiltalepruting og godta en mindre siktelse for drap som kan føre til en dom på femten år. Imidlertid oppfordrer Crowes assistent, Chandra, ham til å nekte dette forslaget.

Under en høring annullerer Naz denne avtalen, og fastholder sin uskyld. Crowe dropper saken, og gir ansvaret for den til Chandra. Hun informerer Khan-familien om at saken ikke lenger kommer til å være pro bono. Etter høringen blir Naz angrepet av Calvin, en fange han tidligere hadde blitt venn med. Han bestemmer seg til slutt for å be Freddy om beskyttelse. Nå under beskyttelse av Freddy, får Naz sin egen personlige celle. Under rettssaken til Naz kommer det frem en rekke andre saker om Naz. Blant annet at han skadet en annen gutt på videregående, og på college solgte han medisiner til andre studenter for betydelig fortjeneste.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Bäst i tv-världen just nu: Tung New York-noir i nya HBO-kriminalhöjdaren The Night of». TVdags (svensk). Arkivert fra originalen . Besøkt 5. august 2016. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata