The Night Clerk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Night Clerk
Generell informasjon
GenreKriminalfilm, dramafilm, mysteriefilm, romantisk film, thriller
Utgivelsesår2020
NasjonalitetUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Cristofer Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)2020
Eksterne lenker

The Night Clerk er en amerikansk dramafilm fra 2020, regissert av Michael Cristofer. Hovedrollene spilles av Tye Sheridan, Ana de Armas, John Leguizamo og Helen Hunt. Filmen følger en hotell-ansatt som blir sentrum for en drapsetterforskning. Filmen ble utgitt i USA den 21. februar 2020, og den 6. juni 2020 ble filmen publisert på plattformen Netflix.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Bart Bromley bor hos moren sin (spilt av Helen Hunt) og har Aspergers syndrom. Han plasserer skjulte kameraer i et rom på hotellet hvor han arbeider, og bruker opptak for å forberede sin sosiale oppførsel ved å imitere gjestenes tale og væremåte. På nattvakten ser Bart en gjest, Karen, som nylig har sjekket inn ved hotellet. Etter skiftet kjøper han iskrem, går hjem, og fortsetter å følge med på Karen. Bart ser Karen slippe en ukjent mann inn på rommet hennes. Etter at de har kranglet, begynner mannen å slå henne. Bart ser på hvordan en pistol faller ut av Karens veske, og han kjører til hotellet for å redde henne. Barts kollega Jack hører et skudd. Jack kommer inn på rommet til Karen, hvor han finner Karen død og Bart sitter på sengen. Jack ringer politiet, og Bart forsøker å fjerne alle de skjulte kameraene hans.

Dagen etter blir Bart avhørt av etterforsker Espada (spilt av John Leguizamo) og påstår at han dro rett hjem etter å ha kjøpt iskrem, og deretter returnerte til hotellet fordi han glemte lommeboken sin. Espada innser at Bart lyver, for hvis Bart ikke hatt lommeboken sin, så ville han neppe klart å kjøpe iskrem. Bart ser senere på filmen fra Karens rom, og ser at mannen hun møtte har en tatovering av en fugl på armen. Dagen etter overfører sjefen Bart til et annet hotell. På sitt første skift møter han Andrea Rivera (spilt av Ana de Armas), som skjønner at han har Asperger. Hun flørter med ham, og sjekker inn på hotellet.

Bart plasserer kamera på Andrea sitt rom, og deler senere et kyss med henne i nærheten av hotellets basseng. Dagen etter får Bart en ny frisyre, og kjøper en ny dress, bil og cologne. Han forsøker å besøke Andrea på hotellet, men oppdager at hun har sex med den ukjente mannen fra Karens rom, som han kjenner igjen fra tatoveringen hans. Bart kommer hjem og oppdager at politiet har tatt med seg hans datamaskin og kamerautstyr. Han forteller Espada at harddiskene er tomme fordi han slettet alle opptakene før politiet kom. Etter at Espada går, henter Bart en skjult harddisk som inneholder en kopi av innspillingen fra Karens hotell-rom. Den ukjente mannen Bart så sammen med Andrea var egentlig Karens ektemann Nick, en etterforsker som har hatt en affære med Andrea og vil at hun skal drepe Bart så han ikke kan identifisere Nick for politiet.

Bart ser på kameraene fra Andrea sitt rom, og ser Nick krangle med henne og begynne å slå henne. Han skynder seg til hotellet og går inn på rommet i det Nick forlater hotellet. Han viser deretter Andrea de skjulte kameraene. Hjemme hos ham viser han henne innspillingen fra Karens rom, og Andrea ser at Nick drepte Karen. Andrea begynner å gråte, og Bart blir hos henne. De sovner snart sammen, og neste morgen oppdager Bart at Andrea har forsvunnet, i likhet med harddisken hvor han hadde kopien av innspillingen fra Karens rom.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Tye Sheridan.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata