The Marksman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Marksman
Generell informasjon
GenreActionfilm, thriller
Utgivelsesår2021
NasjonalitetUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRobert Lorenz Rediger dette på Wikidata
ManusRobert Lorenz Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Robert Lorenz, Mark Williams
MusikkSean Callery Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLiam Neeson,[1] Katheryn Winnick,[1] Juan Pablo Raba,[1] Teresa Ruiz,[1] Jacob Perez[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapVoltage Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Open Road Films
Premiere(r)2021
Eksterne lenker

The Marksman er en amerikansk actionfilm fra 2021 regissert av Robert Lorenz. Produksjonsfirmaet er Open Road Films.

Handlingen følger en rancheier og tidligere amerikansk soldat (Liam Neeson) bosatt i Arizona, som forsøker å hjelpe en liten mexicansk gutt fra å unnslippe et meksikansk narkotikakartell. Katheryn Winnick, Juan Pablo Raba og Teresa Ruiz spiller andre roller i filmen. Filmen hadde første visning i USA den 15. januar 2021.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Jim Hanson er en tidligere snikskytter i United States Marine Corps, og veteran fra Vietnamkrigen. Han lever ved grensen mellom Arizona og Mexico, og rapporterer ulovlige innvandrere som forsøker å krysse inn til USA ulovlig. Mens han er på på patrulje møter han Rosa og hennes unge sønn Miguel, to meksikanske statsborgere som forsøker å flykte fra et mektig narkotikakartell med hovedbase i Mexico.

Hanson legger merke til medlemmer av kartellet som dukker opp i området. Han blir involvert i en skuddveksling med håndlangere fra kartellet, ledet av Mauricio. Hanson klarer å drepe Mauricios bror, men Rosa blir samtidig dødelig såret av et annet kartellmedlem. Før hun dør rekker hun å gi Hanson en beskjed som inneholder adressen til hennes familie i Chicago. Hanson godtar motvillig å ta sønnen hennes med til resten av deres familie i Chicago.

En grensepatrulje dukker opp etter hennes død, og tar Miguel. Et av kartellmedlemmene dukker opp og påstår at han er i familie med Miguel. Hanson legger tilfeldigvis merke til bilen deres i området, og sniker Miguel ut for å reise til Chicago. Kartellet benytter falske pass for å komme inn til USA, for å følge etter Hanson og Miguel. En korrupt amerikansk politibetjent legger merke til gjengtatoveringene deres, og forstår at passene deres er falske. Men han lar dem reise inn til USA likevel.

Mauricio sporer opp Hansson og Miguel langs Route 66 gjennom Oklahoma, og de blir også forfulgt av korrupt amerikansk politi. Hanson og Miguel fortsetter å reise nordover. Ved et lite motell bestikker Hanson en resepsjonist til ikke å registrere ham og Miguel som gjester før kartellet dukker opp. Men i løpet av flukten dreper kartellet Hansons hund, Jax. Mauricio og hans håndlangere innhenter endelig Hanson. Tre av kartell-medlemmene blir drept, men Mauricio får tak i Miguel. Hansson følger etter dem, og forårsaker en ny trefning slik at han kan forsøke å redde Miguel igjen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Liam Neeson

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) The MarksmanInternet Movie Database Rediger på Wikidata

Autoritetsdata