The Look of Love (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Look of Love
Generell informasjon
SjangerDrama
Biografi
Sport
Utgivelsesår2013
Prod.landStorbritannia
Lengde101 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Winterbottom
ProdusentMelissa Parmenter
ManusforfatterMatt Greenhalgh
MusikkAntony Genn
Martin Slattery
SjeffotografHubert Taczanowski
KlippMags Arnold
Foran kamera
MedvirkendeSteve Coogan
Imogen Poots
Anna Friel
Stephen Fry
Shirley Henderson
Matt Lucas
Tamsin Egerton
Simon Bird
David Walliams
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapFilmFour
Eksterne lenker

The Look of Love er en britisk biografisk dramakomedie fra 2013. Filmen er regissert av Michael Winterbottom, skrevet av Matt Greenhalgh, og har Steve Coogan i hovedrollen som Paul Raymond - den kontroversielle entreprenøren som med tiden ble Storbritannias rikeste mann.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner i London i 1992. Paul Raymond vender tilbake til leiligheten sin etter å ha deltatt i begravelsen til datteren sin, Debbie. Raymond spiller en videokassett av et TV-program han og Debbie tidligere deltok i, og reflekterer over livene deres. Gjennom en rekke tilbakeblikk fortelles historien om hans tidligere opptredener. Blant annet et show hvor en løve angriper showets dansere. Når Daily Sketch påstår at hans kone Jean opptrådte naken under en opptreden, saksøker Raymond avisen uten hell - men han setter pris på den påfølgende publisiteten, hvoretter Raymond lanserer en strippeklubb i London: Raymond Revue Bar. Suksessen tillater ham også å utvide eiendomsimperiet sitt, samt å hengi seg til en playboy-livsstil - som hans kone tolererer.

På begynnelsen av 1970-tallet begynner Raymond med teater-revyer, og ansetter aspirerende skuespiller Amber St. George til en naken-revy. Raymond flytter inn hos henne, og ekteskapet hans med Jean avsluttes. Raymond går også med på å møte hans voksne sønn, Derry, han ble far utenfor ekteskapet. Men etter en middag sammen gir han ikke Derry mer av tiden sin. Tony Power blir oppsøkt av Paul Raymond, for å drive et nytt magasin for menn, Men Only. Magasinet blir en stor suksess, delvis takket være omstreifende reporter Fiona Richmond, pseudonymet til St. George. Raymond fortsetter å nyte en hedonistisk, kokain-drevet livsstil. Dette blir for mye for St. George, og forholdet deres tar slutt.

Snart blr Raymonds datter, Debbie, introdusert. Til å begynne med forsøker Raymond å gjøre henne til en stjerne i sine teater-oppsetninger. Men hun mangler talent, og showet blir en enestående fiasko for henne. Debbie gifter seg med musikeren Jonathan Hodge. Jean kommer tilbake for bryllupet, og melder seg frivillig til å posere naken for Raymonds magasin. På fødestuen føder Debbie en jente, etter å ha snust en linje med kokain som faren hennes gir. Hun dør i 1992, etter en overdose heroin. Etter begravelsen kommer Raymond hjem med barnebarnet sitt, og peker ut en eiendom han eier som ønsker en dag skal tilhøre henne.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]