Hopp til innhold

The Judge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Judge
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 10. oktober 2014
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde142 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiDavid Dobkin
ProdusentSusan Downey
ManusforfatterNick Schenk
MusikkThomas Newman
Foran kamera
MedvirkendeRobert Downey jr.
Robert Duvall
Vera Farmiga
Vincent D'Onofrio
Billy Bob Thornton
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Judge er en amerikansk dramafilm fra 2014, regissert av David Dobkin. Hovedrollene spilles av Robert Downey jr., Robert Duvall, Vincent D'Onofrio og Billy Bob Thornton. Filmen ble sluppet i USA, den 10. oktober 2014.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Hank Palmer (Robert Downey Jr.) er en vellykket forsvarsadvokat i Chicago, som aldri snakker med sin egen familie i Indiana. Hans bror Glen Palmer (Vincent D'Onofrio) kontakter ham og forteller at deres mor er død, og han reiser hjem for å delta i begravelsen. Det kommer frem at han gjennomgår en skilsmisse, og slåss for å få foreldreretten over datteren sin. Hank møter sin eldre bror Glen og yngre bror Dale Palmer (Jeremy Strong) før han går til en rettssal for å observere en rettssak. Dommeren er Joseph Palmer (Robert Duvall), Hanks far.

Under rettssaken ser Hank at faren hans glemmer navnet på en tilsynsmann som har arbeidet sammen med Hanks far i mange år. Hank tror at hans mor kan ha drevet Hank - en tidligere alkoholiker - til å drikke igjen. Når faren ser Hank for første gang på mange år, under morens begravelse, er ikke faren interessert i å snakke med ham. Neste morgen, legger Hank merke til at farens Cadillac er skadd, men faren hans påstår at han ikke aner hvordan skaden oppstod. Hank tror at faren hans kjørte i beruset tilstand og ødela sin egen bil. Joseph svarer med å kritisere Hanks mislykkede ekteskap.

En innbitt krangel oppstår. Hank drar sin vei, og lover å aldri komme tilbake igjen. På flyplassen på vei til Chicago, får Hank høre at Joseph er avhørt av politiet i forbindelse med at en person har blitt kjørt ned og drept. Joseph blir tiltalt for drap, og aktor Dwight Dickham (Billy Bob Thornton) vil dømme ham for drap. Hank reiser tilbake for å forsvare faren sin, og får vite at faren undergår kjemoterapi. Dette kan forklarer hans manglende evne til å huske blant annet navn på folk han kjenner, eller bilulykken hvor bilen hans ble skadd. Men Joseph avviser ethvert slikt forsvar, fiordi han er redd for den potensielle skaden som dette kan gjøre mot hans ettermæle.

Under rettssaken, til tross for å ha holdt sin fars kreft en hemmelighet, mener Hank at han har fått til nok rimelig tvil i saken til å sørge for en frifinnelse. Men Joseph ødelegger for dette ved å vitne om at selv om han fremdeles ikke husker ulykken, har han kommet til å tro at han sannsynligvis drepte offeret med vilje. Hank svarer med å ta opp farens kreft-behandling. Joseph blir dømt til fire års fengsel for drap, og slippes på prøveløslatelse etter å ha sonet syv måneder. Etter å ha sluppet ut drar Hank og faren på fisketur. Joseph erkjenner at sønnen er den aller beste advokaten han kjenner, før han dør av kreft i båten sin. Etter farens begravelse går Hank til tinghuset alene og legger fra seg farens hatt i stolen som Josepth pleide å sitte da han var dommer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]