The Girl Stage Driver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Girl Stage Driver
Generell informasjon
GenreKortfilm, stumfilm, westernfilm
Utgivelsesår1914
NasjonalitetUSA
Lengde2 ruller
Bak kamera
RegiWebster Cullison Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapEclair (camera) Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Premiere(r)1914
Eksterne lenker

The Girl Stage Driver er en amerikansk stumfilm fra 1914, regissert av Webster Cullison.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

En gammel sjåfør og hans vakre datter lever lykkelig i en velstående gruve-by. Jenta er hengiven ovenfor sin snille gamle far, som har vært jåfør i mange år. Hun har dermed blitt en dyktig sjåfør selv også. Kjæresten hennes er en lokal sheriff og er en god venn av faren hennes. På en av turene hans blir den gamle sjåføreren betrodd 5 000 dollar i gull, som han skal leveres til et postkontor i en annen by. Men to listige meksikanere overhører denne samtalen, mellom sjåføren og sheriffen om de store verdiene.

De to kjeltringene nøler ikke med å skyte den gamle sjåføreren, før de stikker av med alt gullet. I landsbyen oppdages det snart at sjåføren er alt for sent ute med leveransene sine, og letemannskaper blir sendt ut. De oppdager liket, og sender i all hast ut noen for å arrestere de anvarlige. Når datteren blir informert om den tragiske dødsfallet til faren hennes, blir hun overveldet - og kjæresten hennes lover å hevne farens døsfall. I mellomtiden gjemmer meksikanerne seg i fjellene, sammen med byttet deres.

Men begge kjeltringene forsøker å stjele gullet, og snyte den andre. De ender snart i bitter krangel, og i mellomtiden bestemmer Ruth seg for å ta over farens stilling som sjåfør. Snart skal det sendes en ny forsyning med gull til en annen by. Men den modige unge kvinnen frykter ingenting. Meksikanerne forsøker igjen å stejele gullet, og hun blir bundet fast. Men kjæresten har fulgt etter transporten hennes, og redder henne. Han setter deretter ut sammen med en gruppe gruve-arbeidere for å endelig ta hevn over de to kjeltringene.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Norbert A. Myles
  • Edna Payne
  • Will E. Sheerer

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]