The Dance of Reality

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Dance of Reality
orig. La danza de la realidad
Generell informasjon
Prod.landFrankrike
Lengde130 min.
SpråkSpansk
Bak kamera
RegiAlejandro Jodorowsky
ManusforfatterAlejandro Jodorowsky
MusikkAdan Jodorowsky
KlippJean-Marie Dreujou
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Dance of Reality (spansk: La danza de la realidad) er en selvbiografisk film fra 2013, regissert av Alejandro Jodorowsky.

Filmen forteller om Jodorowskys oppvekst i Chile. Filmen hadde premiere under filmfestivalen i Cannes i 2013, hvor den deltok i sideprogrammet Director's fortnight. Det var Jodorowskys første film på 23 år.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Unge Alejandro (spilt av Jeremías Herskovits) bor sammen med sine jødisk-ukrainske foreldre Jaime (spilt av Brontis Jodorowsky) og Sara (spilt av Pamela Flores) i Tocopilla, Chile. Jaime er en ivrig kommunist som tilber Josef Stalin, og oppdrar sønnen sin med stor disiplin og strenghet. Sara synger i stedet for å snakke gjennom hele filmen, og mener Alejandro er reinkarnasjonen av faren hennes på grunn av det lange blonde håret hans. Irritert over hans kones vrangforestillinger om sønnen deres, og sint på grunn av Alejandros oppførsel som han ser på som alt for feig og feminin, klipper Jaime av Alejandros hår (som er avbildet som en parykk)

Faren krever også at Alejandro skal avvise eksistensen av Gud, og setter ham gjennom tester av selvkontroll og tapperhet som inkluderer å tåle å bli kilt, slått og til slutt gjennomgå en tann-operasjon uten bedøvelse. Fornøyd med sønnens tapperhet, erkjenner Jaime at han respekterer Alejandro - og sørger for at sønnen blir utnevnt til maskot for Tocopillas brannvesen. Alejandro følger derfor med brannvesenet til en brann, hvor en av brannmennene blir fanget inni huset og brenner til døde. Under den påfølgende begravelsen ser Alejandro for seg at han ligger oppi kisten sammen med brannmannens lik, og han kollapser av skrekk.

Jaime tar ham med seg hjem, men brenner maskotens uniform rett foran Alejandro når han våkner igjen. Han kaller igjen sønnen sin for en feiging, og påstår at han skammer seg over Alejandro. I et forsøk på å bevise sin egen tapperhet ovenfor de andre brannmennene, som han frykter ser ned på ham på grunn av sønnens feighet og hans jødiske arv, forsøker Jaime å distribuere vann til en gruppe pest-ofre som har blitt satt i karantene utenfor byen. Men de dreper, og spiser, opp eselene hans - i tillegg blir han selv smittet av pesten.

Jamie går tilbake til butikken sin, synlig infisert, og det oppstår et oppgjør med militæret. Samtidig som Jaime opplever kramper, og militæret truer med å brenne ned hele butikken hans som de tror kan være infisert, ber Sara om at Jaime blir frisk. Hun urinerer på ham, og dette kurerer ham. Energisk av hans mirakuløse bedring, planlegger Jaime å myrde president Carlos Ibáñez del Campo (spilt av Bastian Bodenhofer) og Jamie går med på å samarbeide med en annen kommunist, for å ta livet av Ibáñez i løpet av en hundeutstilling.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Brontis Jodorowsky som Jaime Jodorowskij.
  • Pamela Flores som Sara Jodorowskij.
  • Jeremías Herskovits som en yngre versjon av Alejandro.
  • Alejandro Jodorowsky som en gammel versjon av Alejandro.
  • Bastián Bodenhöfer som Carlos Ibáñez.
  • Andrés Cox som Don Aquiles.
  • Adán Jodorowsky som en anarkist

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ 11. mai 2013: Cannes gears up with plenty of U.S. fare Arkivert 21. oktober 2013 hos Wayback Machine.. HispanicBusiness.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forrige mottaker:
Wolf Children
Sølvspeilet
Neste mottaker:
Vivianes kamp