The Blackout

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Blackout
orig. Аванпост
Generell informasjon
GenreThriller, post-apokalyptisk film, science fiction-film
Utgivelsesår2019
NasjonalitetRussland
Lengde127 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiJegor Baranov Rediger dette på Wikidata
ManusIlja Kulikov Rediger dette på Wikidata
TemaUtenomjordisk invasjon Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Jevgenij Nikisjov, Valerij Fjodorovitsj
MusikkRyan Otter Rediger dette på Wikidata
FotoSergej Trofimov Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendePjotr Fjodorov, Aleksey Chadov, Konstantin Lavronenko, Svetlana Ivanova, Ksenija Kutepova Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapTV-3, PREMIER, Gazprom-Media, 1-2-3 Production Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)PREMIER
Budsjett300 000 000 RUB Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning162 928 290 RUB[1] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)15. mars 2019
8. desember 2019 (Tyskland)
OppfølgerThe Blackout Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

The Blackout (originaltittel: Аванпост) er en russisk film fra 2019, regissert av Jegor Baranov.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Når en alarm utløses ved den russiske militærbasen «Outpost» inntar soldatene sine stillinger, og forbereder seg til kamp. Det blir snart rapportert at en uidentifisert fiende nærmer seg, skapninger større enn mennesker som beveger seg med en hastighet på cirka tjue kilometer i timen.

En måned tidligere 24 dager før hendelsene i prologen, har tjenestemannen Oleg et stevnemøte med Aljona. Senere går de hjem til ham. Plutselig er hele verden, bortsett fra området rundt Moskva, og deler av Belarus, Ukraina og Finland kastet ut i fullstendig mørke. Kommunikasjonen er nede i resten av verden, og bare et lite antall mennesker har overlevd i området som snart blir kjent som Livets Sirkel. En defensiv perimeter blir etablert i området, og grupper blir sendt ut på rekognosering - men ingen av dem kommer noensinne tilbake.

De gjenværende menneskene oppdager at det har skjedd et angrep på hele jordkloden, som etterlot et ukjent tall døde. For å forsvare seg mot den mystiske fienden mobiliserer menneskene en hær, og utposter bygges. Etter å ha forlatt «livets sirkel» for å gjennomføre ytterligere rekognosering, blir en soldat angrepet og såret. De andre soldatene forsøker å skyte den fremmede, men karakteren slipper snart unna.

Utpost-beskyttelse Handlingen hopppr tilbake til prologen. Samtidig som de forbereder seg på en ukjent motstander, blir all elektrisitet i området plutselig slått av, og utposten blir stående fullstendig i mørket. Etter å ha blitt informert om at skapning er på vei mot dem, begynner de å skyte. Men de oppdager snart at fienden egentlig er en massiv flokk med brunbjørn. Neste morgen har ikke alle soldatene overlevd. Blant de overlevende er Oleg, hvis bein ble skadet. I Moskva avsløres det at noen overlevende fra kanten av karantene-sonen har utviklet spesielle evner. En av disse personene ser ut til å være Sasja, som har en psykisk forbindelse til de ukjente angriperne.

En merkelig skikkelse som kaller seg Eid kommer til Sasja, og ber om hjelp - ettersom Sasjas nye psykiske evner kan finne Eids bror Ra. I avhør forklarer Eid at han er et romvesen fra et fjernt stjernesystem, som lenge har dødd ut. De ønsker nå å flytte til jordkloden. Eid kom til jorden for 200 000 år siden, og ifølge hans beregninger skal romskipet med deres resten av deres soldater være fremme på jorden dagen etter.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Ksenija Kutepova som Osmolovskaja
  • Svetlana Ivanova som Olja
  • Pjotr Fyodorov som Jura
  • Konstantin Lavronenko som Dolmatov
  • Aleksej Tsjadov som Oleg

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]