The Autopsy of Jane Doe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Autopsy of Jane Doe
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm, spøkelsesfilm
Utgivelsesår2016
NasjonalitetUSA, Storbritannia
Lengde86 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAndré Øvredal Rediger dette på Wikidata
FotoRoman Osin Rediger dette på Wikidata
KlippPatrick Larsgaard Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeEmile Hirsch, Brian Cox, Ophelia Lovibond, Michael McElhatton Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)IFC Films
ADS Service[1]
SF Norge
Premiere(r)9. september 2016
16. mars 2017 (Tyskland)[2]
13. april 2017 (Ungarn)[1]
Eksterne lenker

The Autopsy of Jane Doe en amerikansk overnaturlig skrekkfilm fra 2016, regissert av André Øvredal.

Hovedrollene spilles av Brian Cox og Emile Hirsch, som henholdsvis far og sønn. Filmen hadde premiere under Toronto International Film Festival den 9. september 2016.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Liket av en uidentifisert ung kvinne blir funnet på åstedet for flere drap. Området blir undersøkt av sheriff Sheldon Burke og hans nestkommanderende, Wade. Neste morgen besøker Emma Roberts kjæresten sin, Austin Tilden (spilt av Emile Hirsch) og faren hans, Tommy, en rettsmedisiner i en liten by. Tommy forklarer at rettsmedisinere tidligere pleide å binde en liten bjelle til likene for å være helt sikker på at de faktisk var døde, ikke bevisstløse.

Sheriff Burke kommer med det mystiske liket til den ukjente kvinnen, som de kaller for Jane Doe. Austin utsetter stevnemøtet sin med Emma for å hjelpe faren sin, og lover å møte Emma senere samme kveld. Tommy og Austin begynner med obduksjonen av den unge kvinnen, men blir raskt forvirret. Det er ingen ytre synlige tegn på skader, men både håndledd og ankel har blitt knust. Tungen hennes var også skåret ut. Begge lungene hennes var svarte på innsiden, som om hun hadde fått tredjegradsforbrenninger. De indre organene hennes avslører også mange forskjellige skader og arr.

Kroppens tilstand tyder på at døden nettopp nettopp hadde inntruffet. Men andre tegn, blant annet i øynene, tyder på at kvinnen har vært død i mange dager. Mystiske hendelser begynner å skje i likhuset. Radioen bytter plutselig stasjon, og Austin tror han ser ukjente mennesker stå i gangen utenfor likhuset. Han oppdager også at katten deres, Stanley, dødelig skadd. Tommy tar livet av Stanley slik at katten skal slippe å lide lenger, før han motvillig brenner liket.

Tommy fortsetter obduksjonen, og oppdager kvinnens manglende tann pakket inn i et tøystykke i magesekken. Kluten har romertall, bokstaver og et merkelig diagram. Lignende symboler finnes også på innsiden av huden hennes. Alle lyspærene i rommet eksploderer plutselig. Under forvirringen innser de at flere andre lik i likhuset har forsvunnet.

Tommy og Austin bestemmer seg for å komme seg ut av likhuset, men heisen fungerer ikke. I tillegg har et stort tre falt ned og blokkerer nå utgangsdøren. En usett skikkelse etterlater blåmerker på Tommy, når han går på do. De går tilbake til obduksjonsrommet, og undersøker liket igjen. Når døren låser seg, forsøker Austin å åpne døren med en øks. Undersøkelser fastslår at celler i Jane Does hjernevev fremdeles er aktive, noe som beviser at kvinnen fremdeles kan være i live.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 9. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]