The Ancient Law

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Ancient Law
orig. Das alte Gesetz
Generell informasjon
GenreDramafilm
Utgivelsesår1923
NasjonalitetTyskland
Lengde128 min.
SpråkTysk, ingen (dialog)
Bak kamera
RegiEwald André Dupont[1] Rediger dette på Wikidata
ManusPaul Reno Rediger dette på Wikidata
FotoTheodor Sparkuhl Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeHenny Porten, Ruth Weyher, Hermann Vallentin, Ernst Deutsch, Grete Berger, Robert Garrison, Werner Krauss, Margarete Schlegel, Jakob Tiedtke, Olga Limburg, Alice Hechy, Julius Brandt, Fritz Richard, Wolfgang Zilzer, Robert Scholz, Philipp Manning Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1923
Eksterne lenker

The Ancient Law er en tysk stumfilm fra 1923 regissert av E. A. Dupont.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Baruch Mayr, sønn av en ortodoks rabbiner fra en fattig shtetl i Galizia, bestemmer seg for å bryte med familiens tradisjonen og forlate shtetlen for å heller begynne som skuespiller. På grunn av denne oppførselen utestenger faren ham fra resten av familien. Baruch, som ble med i en liten burlesk tropp, blir oppdaget av en østerriksk erkehertuginne, som introduserer Baruch for direktøren av Burgtheater - et større teater i Wien. Baruch får snart en kontrakt der, og blir mer og mer en assimilert jøde.

Men forholdet hans til erkehertuginnen blir ikke godkjent av den østerrikske domstolen, så de må avslutte forholdet. Når en gammel venn av faren hans kommer på besøk får Baruch hjemlengsel. Han reiser derfor på ferie til sin tidligere shtetl. Men faren hans nekter fremdeles å slippe ham inn i huset hans, så han vender tilbake til Wien. Men farens gamle venn forsøker likevel å få faren til å innse sine feilgrep.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]