The A-Team

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The A-team
orig. The A-team
Generell informasjon
Sjanger Action
Nasjonalitet USA
Lengde Ca. 48 min (hver episode) min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende George Peppard
Mr. T
Dwight Schultz
Dirk Benedict
Bak kamera
Skapere Stephen J. Cannell, Frank Lupo
Sending
Periode 23. januar 1983 (USA)
TV-kanal NBC (USA)
TV3 (NOR)
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

The A-Team (19831987) er en amerikansk actionserie med George Peppard, Mr. T, Dirk Benedict og Dwight Schultz i hovedrollene. Det er en serie som gikk over fem sesonger.

Kjøretøy[rediger | rediger kilde]

Kassebilen som blir benyttet i serien er en 1983-modell GMC G-serie. Den ble lettere modifisert med blant annet hekkspoiler og tåkelys. Den er lakkert i tre farger: den nederste delen er sort, mens den øverste er stålgrå med en rød stripe som strekker seg opp langs bilen mot hekkspoileren.

Manusforfatter[rediger | rediger kilde]

Serien ble produsert av en rekke manusforfattere, en av dem med norsk herkomst; Richard Christian Matheson som har norsk slektskap gjennom sin far Richard Matheson som har norske foreldre.[trenger referanse] Matheson var god venn med seriens hovedprodusent Stephen J. Cannell og man kan tydelig merke hans norske herkomst i både filmen The A-Team og i TV-serien. Frankfurt lufthavn ble i filmen The A-team merket med norske navn på politi og skilt, som VG har omtalt[1], og i TV-seriens sesong 3, episode 18 (Moving Targets (1985)) får man opp en scene hvor George Peppard løper etter en skurk (John Saxon) ombord i et skip og man ser henvisning til "billettkontor" ombord i båten.

Filmversjon[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: The A-Team (film)

I 2010 ble det laget en film basert på denne TV-serien, The A-Team. Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton Jackson og Sharlto Copley spiller The A-Team, mens Jessica Biel og Patrick Wilson er med i andre sentrale roller. Filmen er regissert av Joe Carnahan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10009902