The A-Team

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The A-team
orig. The A-team
Generell informasjon
Sjanger Action
Nasjonalitet USA
Lengde Ca. 48 min (hver episode) min. per episode
Foran kamera
Medvirkende George Peppard
Mr. T
Dwight Schultz
Dirk Benedict
Bak kamera
Skapere Stephen J. Cannell, Frank Lupo
Sending
Periode 23. januar 1983 (USA)
Kanal NBC (USA)
TV3 (NOR)
Annen informasjon
Språk Engelsk
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

The A-Team (19831987) er en amerikansk actionserie med George Peppard, Mr. T, Dirk Benedict og Dwight Schultz i hovedrollene. Det er en serie som gikk over fem sesonger.

Kjøretøy[rediger | rediger kilde]

Kassebilen som blir benyttet i serien er en 1983-modell GMC G-serie. Den ble lettere modifisert med blant annet hekkspoiler og tåkelys. Den er lakkert i tre farger: den nederste delen er sort, mens den øverste er stålgrå med en rød stripe som strekker seg opp langs bilen mot hekkspoileren.

Manusforfatter[rediger | rediger kilde]

Serien ble produsert av en rekke manusforfattere, en av dem med norsk herkomst; Richard Christian Matheson som har norsk slektskap gjennom sin far Richard Matheson som har norske foreldre.[1] Matheson var god venn med seriens hovedprodusent Stephen J. Cannell og man kan tydelig merke hans norske herkomst i både filmen The A-Team og i TV-serien. Frankfurt lufthavn ble i filmen The A-team merket med norske navn på politi og skilt, som VG har omtalt[2], og i TV-seriens sesong 3, episode 18 (Moving Targets (1985)) får man opp en scene hvor George Peppard løper etter en skurk (John Saxon) ombord i et skip og man ser henvisning til "billettkontor" ombord i båten.

Filmversjon[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: The A-Team (film)

I 2010 ble det laget en film basert på denne TV-serien, The A-Team. Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton Jackson og Sharlto Copley spiller The A-Team, mens Jessica Biel og Patrick Wilson er med i andre sentrale roller. Filmen er regissert av Joe Carnahan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Matheson
  2. ^ http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10009902