That's So Raven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
That's So Raven
That's So Raven.png
Generell informasjon
SjangerFantasy-tv, situasjonskomedie for ungdom, amerikansk situasjonskomedie
Prod.landUSA
Sesonger4
Episoder100
Foran kamera
Medvirkende
Bak kamera
SkapereMichael Poryes
RegiSean McNamara
KomponistJohn Coda
Sending
Periode17. jan. 200310. nov. 2007
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

That's So Raven er en amerikansk komi- og eventyrserie for ungdom som gikk på Disney Channel fra 2003 til 2007. Serien handlet om en synsk tenåringsjente ved navn Raven Baxter. Raven bodde sammen med moren, faren og broren i et hus i San Francisco, California. Det var nesten ingen som viste at hun var synsk, bare den nærmeste familien og de to beste vennene. Hovedrollen som Raven ble spilt av Raven-Symoné. Serien ble skapt av Michael Poryes og Susan Sherman.

Handling[rediger | rediger kilde]

Raven bor sammen med moren, faren og broren i et hus i San Francisco, California. Det er nesten ingen som vet at Raven er synsk, bare den nærmeste familien og de to beste vennene. Tanya Baxter er Ravens mor. Hun er hjemmeværende, men har tidligere jobbet som lærer. Faren til Raven heter Victor Baxter, og jobbet tidligere som en kokk på en fin restaurant, men Raven gjorde seg lite populær hos sjefen, og dette førte til at Victor ble sparket. Victor har etterhvert startet sitt eget restaurant, som heter The Chill Gril.

Ravens lillebror heter Cory Baxter. Han er Ravens største plage, og prøver seg bestandig på Ravens venninne Chelsea, uten hell. Cory er veldig interessert i penger og har en egen safe bak et bilde. Han har også en rotte som heter Lionel, som kommer i litt nyere episoder.

Chelsea er Ravens beste venn. Chelsea er treg i oppfattelsen. Hun er også vegetarianer.

Ravens andre venn er Eddie Thomas. Eddie spiller basket. Han er kanskje ikke den aller flinkeste på skolen, men han er en god rapper og stiller alltid opp for Raven. Chelseas foreldre er begge psykologer, og dette setter preg på Chelsea. Hun har nok ikke alltid den beste humoren. Chelsea er en ordentlig dyrevenn. William er Corys bestevenn. Så lenge han er sammen med William er han upopulær men når han er sammen med de kule er han populær. William er en supersmart gutt.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]