Thane Creek

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Storområdet Mumbai og Thane Creek
Thane Creek og Gateway of India
hKaianlegg ved Elephanta-øya
Containerhavnen Nhava Sheva

Thane Creek er et estuar på kystlinja til det Arabiske hav som skiller Mumbai fra det Indiske fastlandet.[1] Det omfatter området mellom Mumbra Retibunder og Mankhurd-Vashi-broen. Bekken er delt inn i to deler. Den første delen ligger mellom Ghodbunder og Thane, en seksjon hvor Ulhas elven som renner fra Nord-Mumbai-øya hvor den renner ut i det Arabiske hav i vest. Den andre delen av vassdraget ligger mellom byen Thane og det Arabiske hav i Trombay / Uran, før Gharapuri øyene.

Thane creek ble dannet på grunn av jordskjelv under området fra Uran til Thane

I antikken fungerete Thane som hovedstaden i Sheelahar-riket og var en stor og funksjonell havn for handel med den Den arabiske halvøya sammen med andre havner som Ghodbunder og Nagla Bunder. Denne regionen i Thane Creek er blitt anerkjent som en viktig fugleområde av Bombay Natural History Society som hekkeplass for ulike fuglearter. Spesielt flamingoer og flere andre trekkfugler og vadefugler.

Flamingo naturreservat[rediger | rediger kilde]

Maharashtra Regjeringen har erklært området langs den vestlige bredden av Thane Creek som «Thane Creek Flamingo Reservat»[2] Det vil bli Maharashtras andre etter Malvan-reservatet.

Referanser[rediger | rediger kilde]