Temple of Music

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bilde tatt 20. mai 1910 viser Temple of Music til høyre med en stor folkemengde foran inngangspartiet. Først blant gjestene er visepresident Theodore Roosevelt.

Temple of Music var konserthall og auditorium bygget for verdensutstillingen som gikk av stabelen i Buffalo i 1901. President William McKinley ble utsatt for et attentat inne i bygningen 6. september 1901.

Som de fleste andre bygningene fra utstillingen ble den revet etter at den var over. På stedet hvor bygningen sto er det satt opp en sten med en minneplakett over president McKinley.

Temple of Music var tegnet av arkitektene August C. Esenwein og James A. Johnson for verdensutstillingen og meningen var at den i tillegg til å fungere som konserthall også skulle brukes til seremonielle handlinger.

Byggverket var en blanding av ulike arkitektoniske elementer og den største innflytelsen kom fra italiensk renessanse. Den passet inn i de ledende arkitektenes planer for utstillingen som de kalte «fri renessanse». Som de fleste andre av de store byggverkene på utstillingsområdet var den dekorert med elektrisk belysning både ute og inne.

Temple of Music hadde over 2 000 sitteplasser og et av de største orgler som noensinne har blitt bygget i USA.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]