Ted Turner (musiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ted Turner
Født2. august 1950[1] (69 år)
England
Beskjeftigelse Gitarist, låtskriver, sanger
Nasjonalitet Storbritannia

David Allen Turner (født 2. august 1950 i Birmingham, England) er en engelsk musiker. Han er kjent som gitarist i bandet Wishbone Ash og som studiomusiker for artister som George Harrison, John Lennon, Billy Preston og Al Stewart.

Turner startet å spille gitar i en alder av 17 år og da han var 19 spilte han i et lokalt band. I 1969 svarte han på en annonse i musikkmagasinet Melody Maker hvor det ble arrangert en audition etter en gitarspiller for et da navnløst band. Han og en annen gitarist, Andy Powell, svarte på den samme annonsen og Powell foreslo at bandet burde prøve begge gitaristene for å teste hvordan det ville høres ut. Dette skulle senere komme til å bli Wishbone Ash' varemerke og en ny unik teknikk i rocken kalt «doble gitarharmonier» som senere skulle påvirke andre band, som f.eks. Iron Maiden.

I 1971 spurte John Lennon Ted om å spille gitar på låten «Crippled Inside» på hans nye album Imagine. Våren 1974 forlot han Wishbone Ash og musikkbransjen for å reise jorden rundt og prøve å finne seg selv. I løpet av 1975 hadde han kommet til New Orleans for å starte et prosjekt i et forsøk på å øke den globale bevisstheten gjennom rockemusikk. Senere dette året flyttet han til Los Angeles for å spille inn, skrive og produsere for artister som George Harrison, Billy Preston, og Al Stewart. På begynnelsen av 1980-tallet var han medlem av flere mindre rockeband før han igjen begynte med innspilling for artister som Brian Auger og Rod Stewart.

I 1987 ble han med Wishbone Ash for innspillingen av albumet «Nouveau Calls» samt senere utgivelser og turnéer. Han ble i bandet til 1994 da han forlot dem til fordel for egne prosjekter som han fortsatt jobber med. I løpet av hans karriere med Wishbone Ash ble han og hans distinkte gitarteknikk stemt frem av musikkmagasinet Rolling Stone som en av 20 store rockegitarister gjennom tidene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Ted Turner (guitarist), w6qh0w5h