Tanaoceridae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tanaoceridae
Vitenskapelig(e)
navn
:
Tanaoceridae
Rehn, 1948
Norsk(e) navn:
Hører til: gresshopper,
rettvinger,
vingede insekter,
insekter
Antall arter: 3
Habitat: ørken
Utbredelse: Nord-Amerika
Delgrupper:

Tanaoceridae er en gruppe av rettvingene (Orthoptera) og tilhører en familiegruppe blant gresshoppene. De er regnet som sjeldne gresshopper som lever i ørkenområder i det sørvestlige Nord-Amerika.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Tanaoceridae har antenner som er tynne og minst like lange som kroppen, og ligner derfor mer på gruppen vortebitere og sirisser (Ensifera) enn på andre gresshopper (Caelifera). De er slanke til middels kraftige, gråspraglete gresshopper. Antennenes to innerste ledd er korte og tykke, de øvrige leddene lange og tynne, slik at antennen blir minst så lang som kroppen. Fasettøynene er runde og utstående. Disse artene er helt vingeløse, og thorax er temmelig liten, pronotum nærmest krageformet. Bakbeina er kraftige hoppebein.

Levevis[rediger | rediger kilde]

De lever i tørre områder og er aktive om natten og om vinteren da det er forholdsvis kjølig. Mohavacris timberlakei er funnet på malurt-busker ("sagebrush", Artemisia spp.), der de er utmerket kamuflert og ligner barkbiter, mens Tanaocerus-artene lever både i buskene og på bakken. Eggene legges trolig i jorden og klekker om høsten.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Denne familien finnes bare i ørkenområdene i det vestlige Nord-Amerika og Mexico.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]