Take Me Home Tonight

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Take Me Home Tonight
Generell informasjon
SjangerRomantisk dramakomedie
Prod.landUSA
Utgivelsesår2011
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørMichael Dowse
ManusforfatterJackie Filgo
Jeff Filgo
ProdusentSusan Bowen
Ryan Kavanaugh
James Whitaker
KomponistTrevor Horn
SjeffotografTerry Stacey
Foran kamera
MedvirkendeTopher Grace
Anna Faris
Dan Fogler
Teresa Palmer
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
FilmselskapImagine Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Take Me Home Tonight er en amerikansk romantisk dramakomedie fra 2011. Filmen er regissert av Michael Dowse, og har Topher Grace, Anna Faris, Dan Fogler og Teresa Palmer i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Vi er i Los Angeles i 1988. Matt Franklin (Topher Grace) er en intelligent ung mann med en lysende fremtid etter å ha gått ut av high school og college med toppkarakterer. Det er bare ett problem: han bor fremdeles hjemme, jobber i den lokale videosjappa og har ingen anelse om hva han skal gjøre i livet, til hans fars (Michael Biehn) store fortvilelse. Hans tvillingsøster Wendy (Anna Faris) planlegger å flytte inn med high school-kjæresten sin, men lurer også på om han er riktig for henne. Hun har også søkt om å gå på Cambridge University i England, men er usikker på om hun vil dra.

Men når Matts gamle high school-besettelse Tori Frederking (Teresa Palmer) kommer inn i sjappa, begynner det å skje ting. Matt samler opp alt motet han har til å spørre henne om hun har lyst til å gå på Labor Day-festen som Wendys kjæreste (Chris Pratt) arrangerer hvert år. Han lyver ved å si at han jobber som bankmann, for å få Toris oppmerksomhet. Hun sier ja, og Matt og hans eksentriske bestekompis Barry (Dan Fogler) begynner å legge opp gale planer for å oppnå det uoppnåelige: å få Tori på kroken.

De ankommer festen, og den ser ut til å starte bra for alle parter; Matt sjarmerer Tori i senk, Wendy blir spurt av kjæresten om hun vil gifte seg med ham, og Barry er i en tåkete tilstand av kokain mens han prøver å dra damer. Men idyllen holder på å sprekke når både Matt og Wendy må møte seg selv i døra og hver for seg vurdere om de gjør de riktige tingene for å nå drømmene sine.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Matt Franklin Topher Grace
Wendy Franklin Anna Faris
Barry Nathan Dan Fogler
Tori Frederking Teresa Palmer
Kyle Masterson Chris Pratt
Bill Franklin Michael Biehn
Libby Franklin Jeanie Hackett
Shelly Lucy Punch
Ashley Michelle Trachtenberg
Carlos Demetri Martin
Pete Bering Michael Ian Black
Mike Bob Odenkirk
Trish Anderson Angie Everhart
Benji Jay Jablonski
Bryce Edwin Hodge
Ally Candace Kroslak
Beth Nathalie Kelley
Broder Wade Allain-Marcus
Tyler 'Dance Machine' Jones Robert Hoffman

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Topher Grace er en stor fan av The Terminator (1984) og Aliens (1986), filmene Michael Biehn slo igjennom i. Grace ringte selv Biehn for å tilby ham rollen som faren hans.
  • Anna Faris og Chris Pratt, som spiller kjærester i filmen, er gift i det virkelige liv.
  • Opptakene startet i 2007, men dopbruken til karakterene i filmen førte til at den ble utsatt i hele fire år. Topher Grace og regissør Michael Dowse «ville gjøre noe som gjorde at filmen føltes som at den faktisk var laget på 80-tallet», og det ville ikke være en ordentlig 80-tallsfilm uten dopbruk. Dette gjorde at studioene nølte med å finansiere. Til slutt var det Ron Howard og Brian Grazer i Imagine Entertainment som reddet filmen. De var så bestemte på å få realisert den, at de ifølge Grace «puttet ting tilbake i filmen i stedet for å kutte det ut».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]