TIPH-medaljen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Båndstripe for TIPH-medaljen

TIPH-medaljen er en medalje som tildeles for deltagelse i Den midlertidig internasjonale tilstedeværelse i Hebron (TIPH), en organisasjon av sivile observatører som overvåker situasjonen i byen Hebron på den israelskokkuperte Vestbredden.

Utforming[rediger | rediger kilde]

TIPH-medaljen består av en rund medalje som på adversen bærer et motiv med en bygning, tilsvarende det som benyttes i byens kjennetegn. Under motivet står innskriften «TIPH». Medaljen er opphengt i et bånd i med striper i svart, hvitt, rødt, grønt, hvitt, rødt, hvitt lyst blått. Dette er fargene i Palestinas flagg  og Israels flagg.[1]

TIPH-medaljen i Norge[rediger | rediger kilde]

Medaljen for deltagelse i TIPH er godkjent for bruk på norsk militær uniform.[2] Medaljene tilhører «Gruppe 3: Dekorasjoner tildelt av FN, NATO, EU, OSSE og tilsvarende» og bæres etter dekorasjoner godkjent av Kongen og dekorasjoner tildelt av utenlandske statsoverhoder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Heder og ære. Nasjonale og internasjonale dekorasjoner brukt i Norge Arkivert 24. september 2015 hos Wayback Machine., bilag til Forsvarets Forum, nr. 5, 2012, Oslo: Forsvarets Forum / Forsvarets Veterantjeneste, 2012, s. 52.
  2. ^ Se f-xtra, nr. 1, 2009, s. 15, bilag til Forsvarets Forum, nr. 11, 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]