Sweedie Goes to College

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sweedie Goes to College
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår8. februar 1915
Prod.landUSAs flagg Amerikansk
SpråkStumfilm med
engelske tekstplakater
Bak kamera
RegiRichard Foster Baker
Foran kamera
MedvirkendeWallace Beery
Gloria Swanson
Prod.selskapEssanay Studios
Eksterne lenker

Sweedie Goes to College er en stumfilm (komedie) fra 1915 regissert av Richard Foster Baker, med Gloria Swanson i hovedrollen.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Sweedie, en kokk, leser en annonse i avisen om at en jobb som hushjelp ved en skole kan gi henne en studieplass, i bytte mot at hun gjør en del arbeidsoppgaver ved skolen. Hun søker på jobben, og blir snart akseptert. På college er soveplassene hennes i en stor sovesal, sammen med flere andre studenter. Men om natten når Sweedie sover, lager de andre kvinnene litt mat. Men forstanderinne som er ansvarlig for internatet blir vekket av bråket deres. Men når de hører henne nærme seg legger de maten i Sweedies seng, og later som de sover. Forstanderinnen oppdager all maten, og skjeller ut den uskyldige Sweedie ettersom all maten lå i hennes seng.

Etter at forstanderinne har forlatt sovesalen oppstår det en pute-krig, som Sweedie vinner. Neste dag mottar hun en beskjed fra kjæresten sin, som ber henne møte ham klokken 23:00 - slik at de kan stikke av sammen. Han skriver også at han kommer til å gå med maske, og råder henne til å gjøre det samme. Men en annen student mottar også en lignende melding fra kjæresten sin. Resultatet blir at de nesten ender opp med å gifte seg med helt feil kjæreste.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Progressive Silent Film List: Sweedie Goes to College». Silent Era. Besøkt 3. juli 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]