Svetlana Kriveljova

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Svetlana Kriveljova
Født13. juni 1969[1]Rediger på Wikidata (52 år)
BrjanskRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FriidrettsutøverRediger på Wikidata
Nasjonalitet RusslandRediger på Wikidata
Utmerkelser Fedrelandets fortjenstordens medalje av 2. klasse, Idrettens mester i SovjetunionenRediger på Wikidata

Svetlana Vladimirovna Kriveljova (russisk Светлана Владимировна Кривелёва, født 13. juni 1969 i Brjansk) er en tidligere russisk friidrettsutøver (kulestøt).

Kriveljova er en av post-sovjettidens beste kulestøtere. Hun begynte sin karriere i 1988 med å bli nummer fire i Junior-VM. Hennes første mesterskapsmedalje kom i VM i 1991 der hun ble nummer tre. Året etter tok hun uventet OL-gull i OL i Barcelona. I 1993 vant Kriveljova VM-innendørs i konkurransene i Toronto senere samme år ble hun nummer to i VM i Stuttgart. OL 1996 ble en nedtur for Kriveljova som ikke greide å komme til finalen. I VM 1999 lykkes Kriveljova nok en gang i å oppnå medaljeplass da hun vant bronse. Samme resultat ble det i EM 2002 i München.

Hennes fremste prestasjon kom i VM 2003 i Paris da hun lykktes i å bli verdensmester. Hennes siste medalje utendørs ble bronsemedaljen i OL 2004 i Aten. Kriveljovas personlige rekord er 21,06 notert i OL i Barcelona 1992.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Det internasjonale friidrettsforbundet, World Athletics friidrettsutøver-ID 62570, oppført som Svetlana Krivelyova[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]