Sverre Ditlev-Simonsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sverre Ditlev-Simonsen
Født21. mai 1906
Oslo
Død1. februar 2004 (97 år)
BeskjeftigelseSkipsreder
ForeldreOlaf Ditlev-Simonsen og Magdalena Pedersen
FarOlaf Ditlev-Simonsen
SøskenOlaf Christian Ditlev-Simonsen
Halfdan Ditlev-Simonsen
Aage Ditlev-Simonsen
John Ditlev-Simonsen
BarnPer Ditlev-Simonsen og Lise Staubo
NasjonalitetNorge

Sverre Ditlev-Simonsen (født 21. mai 1906, død 1. februar 2004) var en norsk skipsreder. Han ledet i en årrekke selskapet Sverre Ditlev-Simonsen & Co, og utmerket seg også både som spiller og leder i norsk bandysport.

Sverre Ditlev-Simonsen var sønn av skipsreder Olaf Ditlev-Simonsen. Han utdannet seg i Cardiff i Storbritannia, og ble bedriftsleder allerede i 1923 i rederiet Eidsvold. Fra 1930 ble han leder for rederiet Eidsiva. Fra 1934 var Sverre Ditlev-Simonsen eneinnehaver av Sverre Ditlev-Simonsen & Co, før sønnen Per Ditlev-Simonsen kom med på eiersiden i 1953.

Ditlev-Simonsen var styreformann i Oslo Nye Rederiforening på 1950-tallet, og var sentral i sammenslåingen med Oslo Rederiforening. Han var også i mange år styreformann i Norsk Sjøfartsmuseum. Han var ridder av både St. Olavs Orden og Vasaordenen.

På 1920-tallet var Ditlev-Simonsen aktiv bandyspiller i Ready, og vant flere norgesmesterskap. Senere var han klubbformann og styremedlem i mange år. Han fikk klubbens høyeste utmerkelse, Ready-statuetten, i 1947.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Nekrologer i Aftenposten, 10. februar 2004