Sverre Aam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sverre Aam er født i 1948 og er utdannet sivilingeniør fra NTH (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), Teknisk kybernetikk fra 1972. Han er i dag seniorrådgiver ved SINTEF Energi. Han var administrerende direktør for SINTEF Energi AS og medlem av SINTEF konsernledelse fra 1994 til 2010. Før dette var han forsker og senere forskningssjef ved SINTEF Energi og ved SINTEF Teknisk kybernetikk.

Sverre Aam har deltatt i flere rådgivende utvalg for forskning innenfor norsk kraftforsyning og ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Han har vært styremedlem i Elektrisitetsforsyningens Forskningsinstitutt (EFI), Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd (NTNF),  Statnett, Powel, Sinvent (SINTEFs virkemiddel for nyskaping) og SINTEF Petroleumsforskning AS.

Powel ble skilt ut som eget selskap under Sverre Aam sin ledelse i 1996.

Sverre Aam var leder av Hydrogenutvalget som utarbeidet NOU 2004:11 og medlem av Lavutslippsutvalget som utarbeidet NOU 2006:18. Han var styreleder for Energi21 fra 2012-2020 – et forskningsstrategisk organ oppnevnt av Olje- og energidepartementet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]