Svartkamhytta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Svartkamhytta er en turisthytte som ligger ved Forbordsfjellet i Stjørdal kommune i Trøndelag. Hytta kan nås på en liten, tilrettelagt tur som passer for alle. Stien opp er gruset med flotte bruer over bekkene, og benker langs traseen. Hytta er åpen hele året.

Fra Skatval kirke til parkeringsplass ved Trongsteinan er det 3,1 km å kjøre med bil (cirka 10 minutter). Det er cirka 1.6 km å gå fra parkeringsplass med anslagsvis varighet på 30 minutt. Cirka total stigning på 100 meter.

Kjør fra Skatval kirke mot Forbordsfjellet (Bomvei, kr 50) og ta av til høyre ved krysset etter svingen ved starten av Våttåstien (se bilde - skilt merket Svartkamhytta) og innover til parkeringsplassen ved Småvollan/Trongsteinan.

Koordinater parkering: N 63° 31,084' E 10° 53,150'.

Man følger først veien innover mot Trongsteinan (som også er en alternativ parkeringsplass), og følger skiltingen mot Svarttkamhytta. Selv om den preparerte løypa er fin også for rullestolbrukere/ barnevogn, så er det en rekke bakker og stigninger som man bør ta med i beregningen. Ved hytta er det også flere benker og grillsted.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]