Suttung forlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Suttung forlag er et norsk forlag tilknyttet Suttung-bevegelsen. Det gir ut studiebøker til studiesirklene i Ingeborg Refling Hagens studiesirkler, teaterprogram i forbindelse med oppførelsene på Suttungteatret, barnebøker og sanger til bruk i suttunggruppene for barn og unge.

Forlaget ble i mange år ledet av Svein Gundersen, etterhvert kom Svein Hellesøy og Tore Lahn med i forlagsdriften. Noen av de viktigste bokutgivelsene disse årene var Eventyr og historier fra Mostua, som kom ut i 6 bind i årene 1967-73, utgivelsen av Jeg vil hem att, en samling av Ingeborg Refling Hagens utvandrerdikt som kom til hennes 75-årsdag, og festskriftet Av skalden fikk vi landet fra 1980. Æneiden, i originaloversettelse av professor Egil Kraggerud, kom ut i sju bind i årene 1983-89.

Forlaget ble senere drevet av Gunnar A. Steen. Viktig i denne perioden er utgivelsene av bøkene til Aslaug Groven Michaelsen, og festskriftet Apalen fra 1997.

Gunnar A. Steen var også redaktør av antologien Eventyrets landeveier, som kom ut til hundreårssminnet for Ingeborg Refling Hagens fødsel, hvor flere kjente kulturpersonligheter forteller om sitt møte med Ingeborg Refling Hagen, blant andre Berit Tversland og Heidi Bonde.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]