Super Furry Animals

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Super Furry Animals (også kjent som SFA, the Furries og the Super Furries) er et walisisk rockeband, som sjangermessig kan plasseres som psykedelisk rock og elektronisk eksperimentasjon.

Starten[rediger | rediger kilde]

Bandet ble grunnlagt i Cardiff og springer ut i fra flere andre Walisiske band og teknogrupper i området (Dafydd Ieuan, Gruff Rhys og Guto Pryce hadde spilt sammen siden tidlig på 1990-tallet og hadde vært på turné i Frankrike som en teknogruppe). De to andre medlemmene av bandet er Huw Bunford og Cian Ciaran. De startet med å skrive sanger og i 1995 fikk de kontrakt med Ankst, en Walisisk plateselsskap-label. Bandet blir sett på som en del av den Walisiske renesanssen innen musikk (og kunst og litteratur) på 1990-tallet. Andre walisiske band fra den samme tiden er Catatonia, Gorky's Zygotic Mynci og the Manic Street Preachers.

Skuespilleren Rhys Ifans var en kort stund vokalist i bandet, før de slo igjennom nasjonalt.

Navnet[rediger | rediger kilde]

Navnet på bandet kom fra T-skjorter som Gruffs søster trykte. Hun lagde Super Furry Animals-T-skjorter for mote- og kunstnerkollektivet Acid Casuals (varianter av dette navnet har dukket opp gjennom hele SFAs karriere, for eksempel i deres sang «The Placid Casual» og deres egen plateselskaplabel Placid Casual.)

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Samleplater og remixalbum[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]