Studentsamskipnaden i Hedmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Studentsamskipnaden i Hedmark (SiH) var en av Norges studentsamskipnader og ble opprettet i 1988. SiH dekket velferdsbehovene til studenter ved Høgskolen i Hedmark.

SiH var en selveiende institusjon der styret var øverste beslutningsorgan. Styret bestod av åtte representanter; fire studentrepresentanter, to representanter for høgskolen og to representanter for de ansatte.[1] Studentene hadde flertall, gjennom styreleders dobbeltstemme. Virksomheten stod under tilsyn av Kunnskapsdepartementet, og var underlagt lov om studentsamskipnader.

Alle studenter ved Høgskolen i Hedmark (HH) betalte semesteravgift til SiH. Semesteravgiftens størrelse ble fastsatt av SiHs styre innenfor rammer fastsatt av Kunnskapsdepartementet. Andre inntekter for samskipnaden var en mindre andel statsstøtte via Kunnskapsdepartementet, og inntekter fra egen virksomhet, for eksempel boligene og bokhandlene.

En andel av semesteravgiften til SiH ble tildelt de fem studentrådene ved høgskolen. Dette var en basisstøtte SiH hadde vedtatt å gi for å støtte opp om studentdemokratiet ved Høgskolen i Hedmark. Av semesteravgiften gikk også 35 kroner hvert semester til Norsk Studentorganisasjon (NSO).

SiHs hovedoppgave var å ta seg av interesser knyttet til studentenes velferdsbehov. Virksomheten var organisert i fem avdelinger som omfattet bygging og drift av boliger, drift av barnehager, kantiner, bokhandel/servicekontorer og sosial rådgivningstjeneste samt støtte til studentsosial/kulturell virksomhet i miljøet.

Den 1. januar 2017 ble SiH slått sammen med Studentsamskipnaden i Oppland til Studentsamskipnaden i Innlandet.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Styret». Arkivert fra originalen 11. desember 2007. Besøkt 11. oktober 2008. 
  2. ^ Kunnskapsdepartementet (14. oktober 2016). «Fra 33 til 21 statlige universiteter og høyskoler». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 14. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]