Striptease (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Striptease
orig. Striptease
Generell informasjon
Utgivelsesår28. juni 1996
Prod.landUSAs flagg Amerikansk
Lengde117 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAndrew Bergman
ProdusentAndrew Bergman
Mike Lobell
ManusforfatterCarl Hiaasen (bok)
Andrew Bergman (manus)
Basert påStrip Tease 
av Carl Hiaasen
MusikkHoward Shore
SjeffotografStephen Goldblatt
KlippAnne V. Coates
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Annen informasjon
Budsjett50 000 000 USD
Totalomsetning113 309 743 USD
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Striptease er en erotisk filmkomedie fra 1996 med Demi Moore, Burt Reynolds og Ving Rhames i hovedrollene. Filmen ble regissert av Andrew Bergman, og handler om en stripper som blir involvert i en barnevernssak og politiske korrupsjoner.

Handling[rediger | rediger kilde]

Striptease handler om Erin Grant (Moore), en mor og tidligere sekretær i FBI som mister foreldreretten til datteren sin. Hun trenger penger for å anke rettssaken, og skaffer seg jobb som stripper på nattklubben Eager Beaver. Kongressmann David Dilbeck (Reynolds) går på strippeklubben i forkledning en kveld, og blir veldig betatt av Erin. En av de andre tilskuerne gjenkjenner Dilbeck, og presenterer Erin med en plan for å presse ut kongressmannen, slik at hun får nok penger til å få tilbake datteren. Utpressingen går ikke helt etter planen, siden kongressmannen har veldig mektige forretningspartnere som ønsker å sikre hans plass i kongressen. Vanligvis blir alle som forsøker å presse ut Dilbeck tatt livet av. I mellomtiden kidnapper Erin datteren sin fra eks-mannen.

Dilbecks personlige interesse i Erin avtar imidlertid ikke, og han inviterer henne til en privat opptreden ombord i yachten sin. Han spør henne om hun vil bli elskerinnen hans, og senere frir han til henne, selv om de nærmeste medarbeiderne hans er bekymret for at hun vet for mye og kan ødelegge sjansene hans for gjenvalg. En krangel oppstår om hvorvidt de skal ta livet av Erin, eller enkelt og greit få henne til å holde kjeft ved å true med å ta fra henne datterein igjen. Erin på sin side begynner å mistenke Dilbeck for å stå bak en del mord, og får med seg en politimann på en plan for å føre ham for retten. Hun lurer ham til å innrømme sine feil på lydbånd, og snart blir han arrestert.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Striptease er basert på boken Strip Tease av kriminalforfatteren Carl Hiaasen fra Florida. Filmen mottok relativt dårlige kritikker, og da den ble lansert ble det reklamert stort med nakenscenene i filmen.[1] Filmen vant hele seks Razzie-priser under utdelingen i 1997.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Roger Ebert, «Striptease», Chicago Sun-Times, 28. juni 1996.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]