Stortingets spørretime

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Spørretimen i Stortinget 22. november 2002, Olje og energiminister Åslaug Haga (Sp) svarer på spørsmål fra Ketil Solvik-Olsen (FrP)

Stortingets spørretime er et møte der stortingsrepresentantene kan stille spørsmål til statsrådene. Det holdes normalt hver onsdag.[1] I den muntlige spørretimen svarer statsrådene spontant på spørsmål de ikke har fått høre på forhånd.[1] Vanligvis møter to til tre statsråder til den muntlige spørretimen.[1] I den ordinære spørretimen besvares spørsmål som er blitt innlevert av representantene senest fredagen uken før, og som statsrådene dermed har forberedt seg på.[1] Skriftlige spørretimespørsmål sendes inn skriftlig, men besvares muntlig av statsråden.

Spørretimen ble innført i 1949. I 1996 ble det i tillegg til spørretime med skriftlig spørsmål innført en muntlig spørretime med hvor statsråden svarer på spørsmål som ikke er kjent på forhånd. Spørsmål og svar fra spørretimen stenograferes og legges ut på Stortinget.no og trykkes i Stortingsforhandlinger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d «Ordbok». Stortinget. Besøkt 16. juli 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)