Storhornet (Kvæfjord)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Storhornet
Storhornet sett fra Nupen (412 moh.). Bremnesvatnet foran og Meraftesfjellet til venstre.
Høyde 722 moh.[1]
Primærfaktor 520 m[2]
FylkeTroms
Kommune(r)Kvæfjord
Posisjonskart
Storhornet ligger i Troms
Storhornet (Kvæfjord)
Storhornet
Storhornet (Troms)
Kart
Storhornet
68°49′29″N 16°12′47″Ø

Storhornet, eller bare Hornet, er en fjelltopp i Kvæfjord kommune i Troms. Høyden på fjellet er 722 moh.

Storhornet er det høyeste punktet på den delen av Hinnøya som ligger nordøst for Kvæfjorden. Det ligger i et fjellviddelandskap med runde fjell, avbrutt av bratte lier ned mot de lavere områdene rundt, som er preget av myrer og skogkledde åser. Tregrensa i fjellsidene er på rundt 400 moh.

Nord for Storhornet går det bratt ned mot Bremnesvatnet, mens på østsida, forbi den øverste delen av Finnkonedalen, ligger Nontind (645 moh.), som har bratte østsider ned mot Skjerstaddalen. Litt lengre nord ligger også Meraftesfjellet (595 moh.), En halvtimes gange sør for Storhornet ligger Rødmoldheia (630 moh.) De bratte skrentene i Svartdalen skjærer nesten halvveis inn i vidda mellom disse to toppene. I sørøst ligger Koven og Finnkonedalen, som er skogfattige myrområder og populære turmål vinterstid.

Det er vanlig å bestige Storhornet via Raudmoldheia eller fra Koven og Finnkonedalen. Vinterstid er det preparerte skiløyper fram til Finnkonedalen, og det er vanlig å finne skispor videre opp til toppen. Det finnes også flere muligheter for rutevalg.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Storhornet på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Bjørnhaugen på Norgeskart.no fra Statens kartverk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]