Stolt AS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stolt AS
Stolt AS har hovedkontor på Helsfyr i Oslo.
Foto: William Langerud
Org.formAksjeselskap
Org.nummer912539075
BransjeLedelse av personaladministrasjon
Etablert2005
DatterselskapStolt:IT
Stolt Security
HovedkontorOslo
LandNorge
AdresseGrensesvingen 6
StyrelederBrede Aardalen
Adm.dir.Heine Aardalen
Antall ansatte 404 (2019)
Omsetning199 281 NOK (2019)
Nettsted Offisielt nettsted (no)

Stolt AS er et norsk HR-selskap som leverer tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-outsourcing. Selskapet ble etablert av brødrene Brede og Heine Aardalen i 2005 under navnet Jobz. Selskapet har avdelinger i Oslo, Fredrikstad, Trondheim og Bodø. Hovedkontoret er lokalisert på Helsfyr i Oslo.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Brede Aardalen har utdannelse innen filosofi fra Universitetet i Lund. Han hadde erfaring som rivningsarbeider og konsulent i et bemanningsbyrå da Stolt ble etablert. Heine Aardalen har mellomfag i psykologi fra Universitetet i Oslo. Han jobbet tidligere som prosessleder på Fylkestrygdekontoret, som i dag er en del av NAV.

I april 2016 byttet selskapet navn fra Jobz til Stolt.

Dagens Stolt[rediger | rediger kilde]

Stolt leverer i dag tjenester innen rekruttering og operativ HR, i tillegg til bemanning. Selskapet var blant de første selskapene i Norge som tilbyr HR-outsourcing. Denne tjenesten blir markedsført under navnene HR-Ressurs og Bemanningsrekruttering. Sistnevnte retter seg spesifikt mot bygg- og anleggsbransjen.

Datterselskap[rediger | rediger kilde]

IT-selskapet Stolt:IT og sikkerhets- og beredskapsselskapet Stolt Security, er datterselskaper av Stolt. Heine Aardalen er styreleder i begge selskapene.

Kontroverser[rediger | rediger kilde]

Under en stortingsdebatt i desember 2020 ble Stolt og tjenesten Bemanningsrekruttering omtalt av lederen i Rødt, Bjørnar Moxnes. Moxnes beskrev Bemanningsrekruttering som en «innleiemodell» og refererte til tjenesten som et eksempel på «grenseløs kreativitet fra bemanningsbransjen – for å omgå skjerpede innleieregler i bygningsbransjen.»[1]

Heine Aardalen kommenterte Moxnes innlegg med å forklare at Bemanningsrekruttering ikke er en bemanningstjeneste, men at selskapet forenklet ansettelser for mindre og mellomstore bedrifter som ikke hadde tilstrekkelige ressurser til rekruttering og personaladministrasjon.

Even Hagelien i NHO Service og Handel har uttalt at «ordningen, slik som de har forstått den, ikke utgjør noen omgåelse av regelverket for innleie», hva nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad, sa seg uenig i.[1]

[rediger | rediger kilde]

Siden 2017 har Stolt vært en av hovedsponsorene til Vålerenga Ishockey.

Referanser[rediger | rediger kilde]