Stiftelsen Signo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Stiftelsen Signo er en selvstendig, diakonal stiftelse innen Den Norske Kirke. Frem til 1. januar 2002 var stiftelsens navn Hjemmet for Døve (HfD).

Helt siden starten i 1898 har Signo søkt å løse et stigende antall oppgaver blant døve. Stiftelsen Signos målgrupper er døve og døvblinde som har behov for tilrettelagte tiltak og tjenester.

Stiftelsen Signo består idag av av sju virksomheter i Oslo, Trondheim, Bergen og Andebu. Alle har eget styre, og drives etter avtale med offentlige myndigheter. Aktiviteten omfatter bo-, omsorgs- og fritidstilbud, undervisning i grunnskole, videregående skole og voksenopplæring, samt arbeidstilbud i egne bedrifter. I tillegg har Signo kompetansesentre for sine målgrupper, og flere av virksomhetene yter eksterne tjenester som veiledning, kurs og observasjon/utredning. Signo er også deltaker i internasjonale nettverk og bistandsarbeid.

Stiftelsen ledes av et eget hovedstyre, som er overordnet virksomhetsstyrene. Generalsekretær er stiftelsens daglige leder og leder av et hovedkontor. Generalsekretær har ansvar for å iverksette hovedstyrets vedtak, samt å ta initiativ til nye tiltak og prosjekter, samordne tiltak mellom virksomhetene og å være pådriver overfor det offentlige. Signo har egen prest og driver en felles internavis for virksomhetene i stiftelsen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]