Stiftelsen Signo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Stiftelsen Signo er en selvstendig, diakonal stiftelse innen Den Norske Kirke. Frem til 1. januar 2002 var stiftelsens navn Hjemmet for Døve (HfD).

Helt siden starten i 1898 har Signo søkt å løse et stigende antall oppgaver blant døve. Stiftelsen Signos målgrupper er døve og døvblinde som har behov for tilrettelagte tiltak og tjenester.

Stiftelsen Signo består idag av av ni ulike virksomheter i Oslo, Trondheim, Bergen og Andebu. Alle har eget styre, og drives etter avtale med offentlige myndigheter. Aktiviteten omfatter bo-, omsorgs- og fritidstilbud, undervisning i grunnskole, videregående skole og voksenopplæring, samt arbeidstilbud i egne bedrifter. I tillegg har Signo kompetansesentre for sine målgrupper, og flere av virksomhetene yter eksterne tjenester som veiledning, kurs og observasjon/utredning. Signo er også deltaker i internasjonale nettverk og bistandsarbeid.

Stiftelsen ledes av et eget hovedstyre, som er overordnet virksomhetsstyrene. Generalsekretær er stiftelsens daglige leder og leder av et hovedkontor. Generalsekretær har ansvar for å iverksette hovedstyrets vedtak, samt å ta initiativ til nye tiltak og prosjekter, samordne tiltak mellom virksomhetene og å være pådriver overfor det offentlige. Signo har egen prest og driver en felles internavis for virksomhetene i stiftelsen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]