Stian Amadeus Antonsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stian Amadeus Antonsen
Stian Amadeus Antonsen
Foto:Aleksandar N. Zecevic / Wikimedia Norge
Født5. mars 1984Rediger på Wikidata (40 år)
NasjonalitetNorge

Stian Amadeus Antonsen (født 5. mars 1984) er tidligere leder av Skeiv Ungdom (2008–2009), og i 2011 ble han kåret til en av landets ti mektigste homofile menn av nettstedet Gaysir.no.[1] Antonsen har bred erfaring fra diverse frivillige verv i ulike organisasjoner, og er i dag mellom annet bydelsrepresentant for SV i bydel Gamle Oslo og nestleder i styret til Wikimedia Norge.[2] Som lokalpolitiker har Antonsen vært særlig opptatt av barns oppvekstvilkår og sosial boligpolitikk.[3][4][5]

Antonsen er selv fosterbarn, og har også vært en aktiv talsperson for barnevernsbarn i Norge.[6][7]

Antonsen har en master fra London School of Economics, og har yrkeserfaring som internasjonal politisk rådgiver i LNU,[8] som politisk rådgiver i Stiftelsen Dam,[9] og jobber i dag som politisk rådgiver i SAIH. Antonsen har vært engasjert i en rekke ulike solidaritetsorganisasjoner, blant annet som styreleder i Fellesrådet for Afrika. Antonsen har også i perioder bodd i Sør-Afrika og Zimbabwe, og har engasjert seg særlig i kampen for et demokratisk Zimbabwe.[10]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tyssebotn, Gaute (6. januar 2011). «Her er Homotoppen». Nettavisen (norsk). 
  2. ^ «Styret – Wikimedia Norge». no.wikimedia.org. 
  3. ^ «– Barna på Grønland har rett på en tryggere oppvekst». vartoslo.no. 7. mai 2019. 
  4. ^ Halvorsen, Tiril; Fjeldavli, Axel (24. februar 2021). «Podcast: Stian Antonsen og Hannah Gitmark om Jama-saken og et dysfunksjonelt boligmarked». Agenda Magasin. 
  5. ^ Bjerke, Ylva Irene Lie (17. mars 2020). «Stian stiller med digital leksehjelp til hjemmeværende elever». www.utdanningsnytt.no. 
  6. ^ Rød, Solfrid (12. november 2020). «Stian ble syk og kastet opp i tida rundt møter med sin biologiske mor. Han er glad for at barnevernet begrenset samværet til fire ganger i året». fontene.no. 
  7. ^ Boger, Christian (11. desember 2020). «(+) Barnevernet i bydel Gamle Oslo fikk ikke den bemanningsøkningen de var lovet. — En skandale, mener SV». vartoslo.no. 
  8. ^ Enger, Cecilie (31. oktober 2014). «Gjorde karriere mot alle odds (+)». www.dn.no (norsk). 
  9. ^ «Stian Amadeus Antonsen ny rådgiver i Stiftelsen Dam». Stiftelsen Dam. 21. juni 2016. 
  10. ^ «Zimbabwe: Kan sosiale medier styrte Mugabe?». afrika.no. 15. september 2016.