Steven Strait

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Steven Strait
FødtSteven A. Strait
23. mars 1986 (38 år)
New York City i New York i USA
BeskjeftigelseSkuespiller
Utdannet vedStella Adler Studio of Acting
Xavier High School
Village Community School
EktefelleLynn Collins
NasjonalitetUSAs flagg USA
Aktive år2001 - d.d.
IMDbIMDb

Steven Strait (født 23. mars 1986 i New York) er en amerikansk skuespiller og musiker.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Steven Strait er født og oppvokst i New York, nærmere bestemt i Greenwich Village. Han gikk på Xavier High School og tok skuespillertimer på Stella Adler Studio of Acting. Han startet som modell i tenårene, men gikk gradvis over til skuespill.

Han er gift med skuespillerinnen Lynn Collins. De ble sammen i 2006, annonserte at de var forlovet i 2007 og giftet seg i desember samme år.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Skuespiller[rediger | rediger kilde]

Steven Strait fikk sitt gjennombrudd allerede i sin første film, superheltfilmen Sky High (2005), hvor han spilte Warren Peace. I 2006 spilte han Caleb Danvers, en av hovedrollene i actionfilmen The Covenant, som ble regissert av Renny Harlin og som også hadde Taylor Kitsch, Sebastian Stan og Chace Crawford på rollelista. Deretter fikk han hovedrollen i Roland Emmerichs 10,000 BC, som ble slaktet av kritikerne og som ikke ble så populær som forventet hos publikum heller. Han spilte også en rolle i dramafilmen Stop-Loss med Ryan Phillippe, Abbie Cornish, Channing Tatum og Joseph Gordon-Levitt.

Han har nylig fått hovedrollen i kriminalserien Magic City, som har fått gode kritikker i USA. Her spiller han Stevie Evans, i en serie som også har Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko og Danny Huston på rollelista.

Musikk[rediger | rediger kilde]

Strait fremførte syv låter på Undiscovered-soundtracket: Boomerang, This Is Living, Never Said Anything, Half Lit, Smart in a Stupid Way (sammen med Ashlee Simpson), Pure Example og House Lights.

Han har også skrevet under for Lakeshore Records, og det er planlagt at han etterhvert skal spille inn et album.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]