Steve Lewis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Steve Lewis
Født16. mai 1969[1]Rediger på Wikidata (51 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Utdannet ved Banning High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sprinter, friidrettsutøverRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Steven Earl «Steve» Lewis (født 16. mai 1969 i Los Angeles, California) er en tidligere amerikansk friidrettsutøver.

I 1987, under det nasjonale juniormesterskapet på 400 meter, satte han personlig rekord med tiden 45,76. I OL-kvalifiseringevant han kvartfinalen på ny personlig bestetid, denne gang 44,61, og satte dermed ny juniorverdenrekord. I semifinalen forbedret han rekorden nok en gang, denne gang til 44,11. I finalen kom han på tredjeplass, slått av Butch Reynolds og Daniel Everett.

Under OL 1988 i Seoul var Reynolds klar favoritt til gullet på 400 meter, og det var ikke mange som levnet noen sjanse til Lewis. Likevel vant han løpet, foran Reynolds som tok sølvet foran Everett. Noen dager senere vant han sin andre gullmedalje på 4 x 400 m stafett, sammen med lagkameratene Danny Everett, Kevin Robinzine og Butch Reynolds. De satte ny verdensrekord på stafetten med tiden 2.56,16.

Under OL 1992 i Barcelona stilte han opp igjen, men måtte denne gang nøye seg med sølv på 400 meter, slått av landsmannen Quincy Watts. På 4 x 400 m stafett ble det nok en gang gull, denne gang sammen med lagkameratene Andrew Valmon, Quincy Watts og Michael Johnson.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Det internasjonale friidrettsforbundet, World Athletics friidrettsutøver-ID 1626

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]