Stein Lier-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Stein Lier Hansen)
Hopp til navigering Hopp til søk
Stein Lier-Hansen
Stein Lier-Hansen (cropped).jpg
Født9. mai 1955 (64 år)
Beskjeftigelse Politiker
Parti Arbeiderpartiet
Nasjonalitet Norge

Stein Øyvind Lier-Hansen (født 9. mai 1955) er en norsk organisasjonsleder og politiker. Tidligere statssekretær (Ap) i Miljøverndepartementet, og generalsekretær i NJFF. Han er pr 2011 administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Norsk Industri.

Han har skrevet Jegerprøveboka sammen med Bjørn Wegge. Boka brukes i jegeropplæringen, og har kommet i flere opplag og utgaver siden 1983. Stein Lier-Hansen er opprinnelig fra Rjukan, hans far Knut Lier-Hansen var aktiv i motstandsbevegelsen under den tyske okkupasjonen av Norge, og deltok i senkingen av DF «Hydro».[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Elisabeth Helgeland Wold (6. mai 2014). «Preget av industrioppvekst». Dagsavisen. Besøkt 29. mai 2019. «Vi som er vokst opp i Rjukan i etterkrigstida opplevde velferd og hadde det trygt og godt. En eksportindustri genererer robuste velferdssamfunn og det er fremdeles viktig å ha en stor eksportindustri. Industrimiljøet var et bra miljø å vokse opp i, hvor folk tok vare på hverandre og hadde et bra sosialt liv. Faren min, Knut Lier-Hansen, var en av de tre sabotørene som sprengte ferja så tungtvannet ble utilgjengelig for tyskerne.»