Steamboat Willie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Steamboat Willie
orig. Steamboat Willie
Generell informasjon
Utgivelsesår29. juli 1928 (stumfilm)
18. november 1928 (lyd)
Prod.landUSA
Lengde7:45 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
ProdusentWalt Disney
Roy O. Disney
John Sutherland
ManusforfatterWalt Disney
Ub Iwerks
Foran kamera
MedvirkendeWalt Disney (stemme)
Annen informasjon
FilmformatSort/hvitt
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Steamboat Willie, utgitt 18. november 1928, er en tegnefilm med Mikke Mus i hovedrollen. Selv om det ikke var den første tegnefilmen med Mikke som ble produsert, var det den første tegnefilmen med ham som ble utgitt. På grunn av dette blir filmen regnet som den første Mikke Mus-tegnefilmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mikke Mus styrer en dampbåt. Snart dukker kaptein Pete opp og beordrer Mickey vekk fra kontrollrommet. Pete forsøker å sparke ham, men Mikke skynder seg vekk i tide og Pete sparker seg selv ved et uhell. Mickey løper ned trappene, sklir på en liten bit såpe som ligger på båtens dekk, og lander i en bøtte med vann. En papegøye blir vitne til dette og ler av ham, så Mikke kaster bøtta etter fuglen.

Pete, som har sett på det hele, styrer dampbåten selv. Han biter av litt tobakk og spytter i vinden. Spyttet flyr bakover og ringer på båtens bjelle. Underholdt av dette, spytter Pete igjen, men denne gangen slår spytten ham i ansiktet og gjør ham opprørt. Dampbåten stopper ved "Podunk Landing" for å plukke opp forskjellige husdyr. Akkurat som de legger i gang igjen, dukker Minnie Mus opp, og løper etter å fange båten før den reiser videre.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]