Standard Chartered

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Standard Chartered Bank Tower

Standard Chartered Bank (LSE: STAN, SEHK: 2888, OTCBB: SCBFF) er et britisk selskap og en bank for finansielle tjenester med hovedkontor i London som opererer i mer enn 70 land. Selskapet har et nettverk av over 1 700 filialer og utsalgssteder (inkludert datterselskaper, tilknyttede selskaper og fellesforetak) og sysselsetter 73 800 mennesker (per 2008).

Selskapet ble grunnlagt i 1853. Til tross for at hovedkontoret ligger i Storbritannia, har selskapet få kunder i sitt opphavsland og 90 % av dets inntekter kommer fra Asia, Afrika og Midtøsten. Ettersom bankens historie er knyttet til utviklingen av det britiske imperiet ligger dens virksomhet hovedsakelig i tidligere britiske kolonier, men i løpet av de to siste tiårene har virksomheten utvidet seg til land som historisk sett har hatt liten britisk innflytelse. Finansselskapets formål er å fungere som en trygg regulerende enhet mellom disse utviklingsøkonomiene.

Standard Chartered Bank fokuserer nå på å fungere som en forbruker- og samarbeidsbank, og på å ta hensyn til egne kassetjenester – områder der konsernet hadde spesiell styrke og kompetanse.

Standard Chartered er notert på London Stock Exchange, Hong Kong Stock Exchange og den indiske børsen, og er et selskap i FTSE 100-indeksen. Selskapets største aksjonær er Temasek Holdings.[1] Peter Sands er administrerende direktør i Standard Chartered Bank.

Standard Chartered ble i juli 2010 ny hovedsponsor for det engelske fotballaget Liverpool FC. En kontrakt som har en varighet på 4 år.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

økonomistubbDenne økonomirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.