Soccer Saturday

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Gillette Soccer Saturday er et britisk TV-program sendt på Sky Sports i Storbritannia og Irland. Programmet er et fotballprogram og blir sendt gjennom hele sesongen. Soccer Saturdays opprinnelige navn var Sports Saturday. Programmet begynte i 1992 og programleder den gangen var Paul Dempsey. Nåværende programleder Jeff Stelling begynte i 1994 og ble programleder et år senere. Programmet fikk i 1998 det nåværende navnet.

Format[rediger | rediger kilde]

Soccer Saturday er et ukentlig program klokka 12:00 (12PM) og kan vare helt opp til seks timer. Programmet blir alltid sendt på Sky Sports News, og vanligvis også på Sky Sports 1. Programleder Jeff Stelling har med seg et ekspertpanel bestående av fire eksperter som diskuterer de kommende kampene og sakene. Hvis det er en kamp klokka 12:45 som Sky Sports sender, vil man ha fokus på denne kampen fra 12:30 (12.30pm) på Sky Sports 1 og 2, mens Soccer Saturday fortsetter sin sending på Sky Sports News. Når kampen er ferdig fortsetter Soccer Saturday også på disse kanalene også.

Når klokka blir 15:00 (3PM, hovedrunden) ser de fire ekspertene i studio en kamp på en skjerm hver. Kampene er vanligvis fra Premier League eller FA-cupen. I tillegg til studio er det mange reportere på forskjellige stadioner rundt om i de forskjellige ligaene. Etter at kampene er ferdige, vil, hvis det er en kamp fra Football League, Sky Sports 1 sende denne. På Sky Sport News oppsummerer man og diskuterer kampene og det blir vist intervjuer av managerer eller spillere.

Programmet sender også når det er kamper i midtuka, vanligvis Mesterligaen. Programmet heter da Soccer Special. Fra starten av sesongen 2008/09 var programmet ledet av Ed Chamberlin, som hadde delt denne jobben med Ian Payne i de foregående sesongene.

På sommeren blir Sports Saturday sendt i stedet for Soccer Saturday. Det har mer fokus på andre sporter enn fotball, da det ikke er fotballsesong.

Programledere og eksperter[rediger | rediger kilde]

Rodney Marsh var en regelmessing ekspert, kjent for å si det han mener, men fikk sparken tidlig i 2005 etter en vits om tsunamien i 2004.

George Best var ekspert fra 1998 til 2004, men forlot programmet i 2004 på grunn av alkoholproblemer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Hjemmeside