Snow Cake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Snow Cake
Generell informasjon
Prod.landCanadas flagg Canada
Storbritannias flagg Storbritannia
Lengde112 minutes min.
SpråkEnglelsk
Bak kamera
RegiMarc Evans
Produsent
ManusforfatterAngela Pell
MusikkBroken Social Scene
SjeffotografSteve Cosens
KlippMags Arnold
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Totalomsetning$1 381 665[1]
Distributør
Premiere
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Snow Cake er en britisk indiedramafilm fra 2006, regissert av Marc Evans. Hovedrollene spilles av Alan Rickman, Sigourney Weaver, Carrie-Anne Moss, Emily Hampshire og Callum Keith Rennie. Filmen ble utgitt 8. september 2006 i Storbritannia. Filmen følger vennskapet mellom Weavers rollefigur Linda, en kvinne med autisme, og Rickmans figur Alex, som blir traumatisert etter å ha vært i en bilulykke med Lindas datter (Hampshire). Snow Cake ble vist på mange ulike filmfestivaler, blant annet Toronto internasjonale filmfestival og filmfestivalen i Berlin.[2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Den eksentriske tenåringen Vivienne Freeman kjører en tur, for å besøke en engelskmann, Alex Hughes. I hjembyen Wawa i Ontario, blir hun drept i en bilulykke, samtidig som Alex overlever ulykken bare med litt neseblod. Alle vitnene bekrefter at ulykken ikke var Alex sin feil. Alex besøker deretter Viviennes mor, Linda, for å levere noen gaver som Vivienne hadde kjøpt til henne og for å støtte henne. Hun er blitt informert om datterens død noen timer før Alex kommer på besøk, men viser ingen tegn til sorg.

Linda er autist, og oppfører seg ofte på uvanlige måter. Hun har mani rundt renhet som innebærer at hun hele tiden sørger for at alt i hjemmet er pent, og hindrer henne i å røre søppelsekker. Hennes problem er å finne noen som vil legge søppel utenfor for å bli samlet når søppel-bilen kommer. Tidligere ble dette alltid gjort av datteren hennes. Linda insisterer på at Alex bor hos henne i noen dager, slik at han kan gjøre dette for henne. Han er enig og arrangerer også en begravelse etter Vivienne.

Under oppholdet begynner Alex et forhold til Lindas nabo, Maggie, som Linda feilaktig mistenker for å være prostituert. Politimester, Clyde, er misunnelig på Alex sin tilknytning til Maggie, som han forsøker å forsure ved å informere Maggie om at Alex nettopp er løslatt etter å ha sonet tid for å ha drept en annen mann. Maggie spør ikke Alex om dette, men venter i stedet til han tar opp emnet selv. Alex avslører at han slo ned og ved et uhell drepte en mann, som deretter falt og slo hodet. Men denne mannen hadde tidligere kjørt beruset, og truffet Alex sin 22 år gamle sønn som døde.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Snow Cake». Box Office Mojo. Besøkt 12. april 2015. 
  2. ^ Smith, Neil (16. august 2006). «Weaver, still standing tall at 56». BBC. Besøkt 12. april 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]