Snødronningen 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Snødronningen 2
orig. Снежная королева 2: Перезаморозка
Generell informasjon
GenreEventyrfilm, familiefilm, eventyr
Utgivelsesår2015
NasjonalitetRussland, Irland
Lengde78 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
ManusRoman Nepomnjasjtsjij Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Timur Bekmambetov
Foran kamera
Medvirkendeingen Rediger dette på Wikidata
Stemme­skuespiller(e)Njusja, Ivan Ochlobystin, Anna Chilkevitsj, Ljova Bi-2, Sjura Bi-2, Garik Charlamov, Fjodor Dobronravov Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapAnimasjonstudioet «Voronezj» Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Entertainment One
Budsjett8 000 000 USD Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning14 267 119 USD Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2015
ForgjengerSnezjnaja koroleva Rediger dette på Wikidata
OppfølgerSnedronningen: Ild og is Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Snødronningen 2 (originaltittel: Снежная королева 2: Перезаморозка) er en russisk animert film fra 2015, regissert av Aleksej Tsitsilin.[1][2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Ett år etter at snødronningen ble beseiret av Gerda, har trollet Orm tint opp resten av sitt slag - og bor nå hos bestemoren Rosa og Gerdas hvite ilder Luta. De arbeider i troll-landsbyen som gruve-arbeider. Orm avlegger en ed ved Lake Gao å aldri fortelle en eneste løgn. Men fra dette øyeblikket kommer refleksjonen hans til live, og begynner å manipulere ham til å gjøre de umoralske tingene - inkludert å lyve. Etter å ha blitt sparket fra jobben, etter å ha fornærmet ridderen Arrog, blir Orm manipulert av refleksjonen sin til å delta i en konkurranse for å bestemme hvem som kan få muligheten til å gifte seg med prinsesse Maribel.

For å imponere prinsessen og onkelen hennes, kongen, lyver Orm om å ha beseiret snødronningen på egen hånd. Men Gerda, som hadde ankommet landsbyen sammen med broren Kai og vennen Alfida, overhører Orms løgner. Dette førte til en krangel mellom dem, noe som kulminerer med at Gerda reiser sin vei. Senere, samtidig som Orm og Rosa flytter inn i kongens palass, uttaler kongen at tror han har sett Rosa før. Men plutselig dukker nordavinden opp, og bortfører prinsesse Maribel.

Prinsessens forsvinning får kongen til å bestemme at den som klarer å redde prinsessen skal gifte seg med henne. Orm, sammen med Arrog og de andre krigerne, setter ut for å redde prinsessen. En fortvilet Orm blir manipulert av hans, nå blå og frost-aktige, refleksjon til å trekke ham inn i den virkelige verden - hvorpå refleksjonen fanger Gerda og de andre. Etter en konfrontasjon mellom de to, avslører Orms refleksjon - som refererer til seg selv som Snøkongen - at jo mer han vokser i makt, desto mer svekkes Orm helt til han blir usynlig.

Snøkongen slipper deretter ut hæren sin løs, og overvelder Orms venner. Han omslutter dem alle i is. Orm forsøker å advare Gerda. Men hun kan ikke lenger se, høre eller ta på ham, og Snøkongen narrer henne til å tro at han er den virkelige Orm og fryser henne. Orm er også fanget, men innser at snøkongen ble født fra hans egne løgner. Orm blir dermed nødt til frigjøre seg selv, Gerda og snøkongens andre offer, ved å høylytt å tilstå alle løgnene sine.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Ivan Okhlobystin som Orm
  • Garik Kharlamov som Arrog
  • Nyusja som Gerda
  • Valerija Nikolajeva som Alfida
  • Dee Bradley Baker som Luta

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]