Smosh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ian Hecox and Anthony Padilla by Gage Skidmore.jpg

Smosh er en web-basert komikerduo bestående av Ian Hecox (født 30. november 1987) og Anthony Padilla (født 16. september 1987).

Det finnes fem Smosh-relaterte kanaler på YouTube, men bare tre av dem er nevneverdig aktive:

  • På hovedkanalen deres, hvor både Hecox og Padilla poster sitt materiale, legges det ut nye videoer (nesten) hver fredag.
  • Fra "IanH" laster duoen opp showet "Ian is Bored" på mandager, og på torsdager "Lunchtime with Smosh". "Smosh Pit Weekly" oppdateres hver lørdag av partneren Mari.
  • De har også en gamingkanal som kalles SmoshGames. Der kommer det ut en video hver dag. På mandag er det "Super Mari fun time". På tirsdag er det "Dope or nope". På onsdag er det "Gametime with Smosh". På torsdag er det "Smosh Games review". På fredag er det "Smosh Gamebang". På lørdag er det "Gamer nation", og på søndag er det "I have raging bonus".

Historie[rediger | rediger kilde]

Smosh YouTube Live.jpg

Padilla begynte først med å legge ut Flash-filmer på Newgrounds tidlig i 2003, under navnet Smosh. Han slo seg senere sammen med kompisen Ian Hecox, og sammen begynte de i 2005 å poste videoer på YouTube. I videoene lipsyncet de til film- og spillmusikk, som Mortal Kombat, Power Rangers, og Teenage Mutant Ninja Turtles. Videoene var ikke i utgangspunktet ment for internett, men etter de fikk god respons fra venner på dem, startet de en kanal på YouTube.[1] En av de tidligste og den mest kjente av Smoshs videoer, "Pokémon Theme Music Video," ble laget i november 2005. Videoen fikk etter hvert 24,7 millioner visninger, og ble på et tidspunkt YouTubes mest sette video. Den beholdt tittelen i seks måneder før videoen forsvant fra YouTube. Dette skal ha skjedd på grunn av en krav fra Shogakukan Productions Co, som har rettighetene til musikken.[trenger referanse]

November 2015 er Smosh den fjerde mest fulgte kanalen på YouTube, med over 20 millioner abonnenter og omtrent 5,8 milliarder videovisninger. PewDiePie ligger på førsteplass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]