Smosh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ian Hecox and Anthony Padilla by Gage Skidmore.jpg

Smosh er en web-basert komikerduo grunnlagt av Ian Hecox (født 30. november 1987) og tidligere medlem Anthony Padilla (født 16. september 1987). Smosh er basert på selvskrevne sketsjer. Smosh startet da Padilla publiserte noen amatør-videoer på nettsiden sin. Videoene ble veldig populære, så Padilla, sammen med kameraten Ian Hecox, startet kanalen Smosh på det ganske nye nettstedet YouTube. Padilla forlot duoen i starten av sommeren 2017 for å fokusere mer på sitt eget materiale på sin egen kanal.

Gruppen som ofte refereres til som Smosh Squad er en gruppe skuespillere som medvirker i mange av Smosh-videoene og noen av deres andre kanaler, som Smosh 2nd Channel og noen ganger Smosh Games. Gruppen består av Shayne Topp, Courtney Miller, Noah Grossman, Keith Leak Jr. og Olivia Sui.

Det finnes fem Smosh-relaterte kanaler på YouTube, men bare tre av dem er nevneverdig aktive:

  • På hovedkanalen deres, «Smosh», publiseres det nye sketsjer et par ganger i uken.
  • Fra «Smosh Pit»(Tidligere kjent som «Smosh 2nd channel». opprettet ved navn «IanH») laster gruppen opp showet «The Show w/ No Name» på tirsdager. «Smosh Pit Weekly» oppdateres hver lørdag av partneren Mari. Det opplastes også «Smosh Labs» og «This week in Smosh» på ubestemte tidspunkt.
  • De har også en gamingkanal som kalles SmoshGames. Der kommer det ut en video hver dag. På mandag er det «Super Mari fun time». På tirsdag er det «Dope or nope». På onsdag er det «Gametime with Smosh». På torsdag er det «Smosh Games review». På fredag er det «Smosh Gamebang». På lørdag er det «Gamer nation», og på søndag er det «I have raging bonus».

Historie[rediger | rediger kilde]

Hele Smosh Squad inkludert noen Smosh Games medlemmer

Padilla begynte først med å legge ut Flash-filmer på Newgrounds tidlig i 2003, under navnet Smosh. Han slo seg senere sammen med kompisen Ian Hecox, og sammen begynte de i 2005 å poste videoer på YouTube. I videoene lipsyncet de til film- og spillmusikk, som Mortal Kombat, Power Rangers, og Teenage Mutant Ninja Turtles. Videoene var ikke i utgangspunktet ment for internett, men etter de fikk god respons fra venner på dem, startet de en kanal på YouTube.[1] En av de tidligste og den mest kjente av Smoshs videoer, "Pokémon Theme Music Video, " ble laget i november 2005. Videoen fikk etter hvert 24,7 millioner visninger, og ble på et tidspunkt YouTubes mest sette video. Den beholdt tittelen i seks måneder før videoen forsvant fra YouTube. Dette skal ha skjedd på grunn av en krav fra Shogakukan Productions Co, som har rettighetene til musikken.[trenger referanse]

Juli 2017 er Smosh den åttende mest fulgte kanalen på YouTube, med nesten 23 millioner abonnenter og omtrent 6,6 milliarder videovisninger. PewDiePie ligger på førsteplass.

Tidlig sommer 2017 forlater Anthony Padilla Smosh for å kunne jobbe og fokusere mer på sin egen kanal.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]